starta 28. lipnja

Planulo već 15.000 karata za vlak koji će kroz Češku, Slovačku i Mađarsku u špici sezone u Hrvatsku dovesti turiste na ljetovanje

03.04.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Više od 15 tisuća putnika kupilo je kartu za vlak koji će ih u organizaciji agencije RegioJet ovoga ljeta dovesti u Hrvatsku na ljetovanje. Prva kompozicija kreće 28. lipnja iz Praga, preko Brna, Bratislave i Budimpešte, a uz Rijeku prevozit će ih i do Splita

Vlak će u svibnju, lipnju i rujnu prometovati tri puta tjedno, a u špici sezone svakodnevno. Sve se organizira u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Hrvatskom turističkom zajednicom. Prošle godine RegioJet je u Hrvatsku tako doveo 60.000 turista, a ove im je godine kapacitet i cilj 100 tisuća.

'Jako smo optimistični unatoč pandemiji. Računamo da će se situacija s koronavirusom smiriti, u Češkoj već padaju brojke, u Hrvatskoj nam sigurnost daje oznaka Safe Croatia za turističke objekte koji provode mjere sigurnosti. Ljudi pokazuju veliki interes za Hrvatsku i mislimo da će potražnja još rasti: mladi više kupuju karte, dok se obitelji odlučuju za turističke aranžmane koje također nudimo', kaže za Večernji list Aleš Ondruj iz RegioJeta.

Vlak je lani prometovao s 12 vagona, a ove će ih biti 15 i prevozit će po 650 putnika. U Ogulinu će se kompozicija podijeliti na dva dijela, sedam će nastaviti prema Splitu, a osam prema Rijeci.

Putnike će na odredištima čekati autobusi koji će ih potom prevesti na konačnu destinaciju, od Istre, do Dubrovnika. Vlak će preko Praga, Brna, Bratislave i Budimpešte doći do Zagreba gdje će se moći ukrcati i hrvatski putnici. Povratak će biti navečer.

Iz RegioJeta prate promjene u graničnim režimima te će na sebe preuzeti svu papirologiju, od putnika će prikupljati potvrde o testovima ili cijepljenju te ih izravno isporučiti MUP-u. Cijena karte u jednom smjeru je 22 eura, a u slučaju da se situacija zakomplicira, novac vraćaju putnicima.