KOSOR IZGUBILA ŽIVCE

'Pitanje o smjeni urednika Dnevnika je bezobrazna provokacija!'

21.01.2011 u 15:29

Bionic
Reading

Novi urednik i voditelj središnjeg 'Dnevnika' HTV-a Goran Brozović večeras ga neće voditi jer se nakon jučerašnjeg naglo razbolio, pa će umjesto njega uređivačku palicu danas preuzeti Sandra Križanec

Ova vijest ni po čemu ne bi bila posebna da iza Brozovićeve 'nagle temperature' ne stoji pokušaj da se, kažu izvori s Prisavlja, u središnju informativnu emisiju instalira Mislava Togonala

Iza svega, kako doznajemo, zapravo stoje pozivi iz Banskih dvora koji su preko vertikale - v. d. glavnog ravnatelja Josip Popovac, v. d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić, v. d. Informativnog programa Renato Kunić - spušteni do Brozovića, kojem je poručeno da se razboli kako bi se u emisiju mogao ubaciti Togonal. Sve to napravljeno je bez znanja izvršnog urednika 'Dnevnika' Zorana Šprajca

Kosor: To su podmetanja

Na novinarsko pitanje je li utjecala na navodnu smjenu novog voditelja HTV-ovog Dnevnika Gorana Brozovića,premijerka Jadranka Kosor na konferenciji za medije rekla je 'da je topitanje čista provokacija i da su takve insinuacije bezobraznapodmetanja'. Vladi je stalo, kaže Kosor, da HRT bude stabilna kuća ukojoj će se dobro raditi i u skladu s tim vlada će, rekla je, učinitisve što je u njezinoj moći.

Iako je teren bio sondiran na jutrošnjem uredničkom kolegiju, koji je trajao tri sata, dogodio se obrat i dio urednika se nakon žestoke rasprave odlučio suprotstaviti želji Banskih dvora i Kunićevu nalogu, a sam Šprajc je navodno priprijetio ostavkom ako se Togonala ubaci u 'Dnevnik'.

Budući da je Kunić, što je zanimljivo, na godišnjem odmoru baš u vrijeme kad je krenuo redizajnirani 'Dnevnik', odluku da Togonal ne može u najgledanijih trideset minuta donijela je njegova zamjenica Marija Topić Crnoja

Tko će 'Dnevnik' uređivati u subotu, hoće li Brozović 'ozdraviti' ili će Togonal ipak uspjeti zasjesti u 19.30 sati, za sada nije poznato.

Na naše brojne pozive da saznamo nešto više nisu odgovarali ni Brozović ni Šprajc ni Togonal, dok je Kunićev mobitel bio isključen.

Da se nešto sprema, dalo se naslutiti već na sjednici Programskog vijeća na kojoj su Zvonko Milas i Želimir Mesarić izrazili nezadovoljstvo 'Dnevnikom' od 14. siječnja, koji je uređivao Brozović, kada se prema njihovu mišljenju premalo vremena posvetilo proslavi 19. rođendana priznanja Hrvatske, a previše Amnesty Internationalu koji Vladimira Šeksa smatra odgovornim za zločine na osječkom području 1991. godine. 

Milas i Mesarić su u PV stigli iz HDZ-ove kvote, a sam Milas osobno je jako blizak s premijerkom Jadrankom Kosor, s kojom je usko surađivao još dok je ona bila ministrica zadužena za branitelje.