SLIJEDI OPTUŽNI PRIJEDLOG

Pijan, s oduzetom dozvolom, u tehnički neispravnom automobilu oštetio dva parkirana automobila u Vinkovcima; završio je u pritvoru

20.03.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće. U prometnoj nesreći u Trpinji jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u tri prometne nesreće nastupila samo materijalna šteta

Kako javlja policija jučer, 19. ožujka u 21,40 sati, u Ulici A. Starčevća u Vinkovcima, 30-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je, pod utjecajem alkohola (1,05 g/kg), tehnički neispravnim osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja i oduzeta vozačka dozvola.

Krećući se kolnikom ulice A. Starčevića, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilo pomaknuo ulijevo na betonsku površinu gdje je lijevom bočnom stranom udario u osobni automobil parkiran na betonskoj površini, a potom je odbačen udesno na kolnik gdje je desnom bočnom stranom udario u drugi osobni automobil parkiran uz rub kolnika. Nakon toga, 30-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da vlasnicima oštećenih vozila nije ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu kojim je uzorkovao prometnu nesreću. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog postojanja opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 30-godišnjak je uz naredbu smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.