lider mosta

Petrov: Dalić mora znati sve o slučaju Agrokor

03.02.2018 u 14:06

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u subotu u Opatiji da potpredsjednica Vlade Martina Dalić 'po dužnosti i odnosima' treba znati za sve što se događa u Agrokoru te poručio da premijer treba dati odgovor što će se sad događati vezano uz tu tvrtku

‘Ako ste sposobni - trebali ste znati, a ako ste nesposobni - ne možete biti potpredsjednik Vlade’, izjavio je Petrov komentirajući slučaj Agrokor i angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja te tvrtke.

Istaknuo je da Dalić po dužnosti i odnosima treba znati za sve što se događa u Agrokoru.

’To je igra gluhih telefona, koja je za nas završila još u ožujku ili travnju kad smo procijenili da u Vladi ni ne žele napraviti ništa posebno u Agrokoru nego stvari staviti pod tepih i proći ispod radara javnosti, urediti onako kako su radili zadnjih 20 godina’, rekao je Božo Petrov.

Na upit da ocijeni zašto se predsjednik Vlade ne izjašnjava o ovim pitanjima, rekao je da se predsjednik Vlade ‘ne smije skrivati iza ministara i potpredsjednika Vlade jer on snosi odgovornost’.

‘Ako potpredsjednica Vlade zna, zna i on, jer je on dao dozvolu za sve ono što se događa i on je najodgovorniji te zato treba dati odgovor što će se događati sad vezano uz Agrokor’, kazao je predsjednik Mosta.

  • +27
Božo Petrov Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Petrov je istaknuo da zato inzistiraju na transparentnosti procesa u Agrokoru, jer, kako je naveo, ‘ako želite razriješiti stvari morate dati sve informacije u javnost, a onda neka ona odluči što je dobro a što ne’.

Potpredsjednica Dalić u petak je poručila da Ante Ramljak ima njezino povjerenje sve dok vodi proces na način sukladan zakonu, sve dok ima podršku vjerovničkog vijeća i sve dok vjerovnici surađuju s njim i podržavaju njegov rad.

Na pitanje o prihvatljivosti LNG terminala kod Omišlja, Petrov je ustvrdio da se uočene određene negativnosti trebaju ispraviti, kako građani na tom području ne bi imali nikakav rizik i probleme. Ako se ti nedostaci isprave, podražavam projekt LNG terminala jer je to mogućnosti da se ne ovisi samo o jednoj strani, a građanima može donijeti nižu cijenu plina, kazao je.

  • +55
Martina Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL