PROBLEMI U ZDRAVSTVU

Peternel: Očigledno postoji politička odluka da se ne dovrši Sveučilišna bolnica

29.12.2023 u 17:18

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta Igor Peternel u petak je upozorio kako se ne rješava pitanje Sveučilišne bolnice i ocijenio kako je očigledno da postoji politička odluka da se ona ne izgradi do kraja.

"Očigledno je da postoji politička odluka da se u to ne ide, jer da je bilo kakva politička odluka drugačija, vidjeli bismo barem nekakve naznake (...).. Ništa se ne događa, jer očigledno nekome odgovara da se ništa ne događa", rekao je Peternel na konferenciji za medije ispred Sveučilišne bolnice.

Istaknuo je da je ta bolnica danas "veliko smetlište i skladište ili reciklažno dvorište" te je pozvao gradsku i državnu vlast da se očituju što namjeravaju napraviti s tom bolnicom.

Ako ju ne misle dovršiti, zatražio je očitovanje o tome što namjeravaju s tim prostorom te odgovor na pitanje kako vide razvoj Novog Zagreba bez bolnice? 

Istaknuo je da je stanovnicima Novog Zagreba u vrijeme prometnih gužvi bliža bolnica u Karlovcu nego neke zagrebačke bolnice. 

"Rečeno je da će se ovo pomaknuti iz nekog nultog položaja i da će se u ovom mandatu Vlade, a vidimo da je tu potrebna i suradnja grada Zagreba, ići prema izgradnji dječje bolnice (...). Nije se napravilo ništa", konstatirao je Peternel. 

Komentirao je i jučerašnju najavu gradonačelnika Tomislava Tomaševića kako će riješiti problem s odlaganjem otpada u Zagrebu.

Smatra da ne postoji način da Tomašević svojim modelom upravljanja zaista i riješi problem s Jakuševcem, jer "nema hrabrosti, viziju niti znanja" za to. Dodao je i da za uspostavu cjelovitog rješenja novog upravljanja otpadom u gradu treba određeno vrijeme.  

Predsjednik zagrebačkog DP-a upozorio je i da za nekoliko dana ističu uporabne dozvole za odlagalište otpada Jakuševec te je upitao što će biti i kako će se tamo odlagati otpad?

“Hoćemo li biti svi skupa u prekršaju ili će se jednostavno ići onom 'pravila nećemo mijenjati, ali ćemo se dogovoriti da ćemo ih kršiti'", zapitao se?

 "Ponovno apeliram, ako postoji mogućnost da se međustranački dogovorimo da se ide na neko cjelovito rješenje, to bi bilo najbolje'', poručio je Peternel.