NADMAŠIO I ASTROLOGINJU

Petar Vlahov ne odustaje: Pogledajte koga je sad zvao u emisiju

15.07.2016 u 10:03

Bionic
Reading

Nakon skandala s astrologinjom Anđelkom Subašić, koju je Petar Vlahov 16. lipnja nazvao u Treći dnevnik Hrvatske televizije kako bi komentirala pad Vlade Tihomira Oreškovića sa 'zvjezdanog' aspekta, Petar Vlahov je još jednom dokazao da ne namjerava tako lako odustati od promoviranja pseudoznanosti

Tako je u današnjem izdanju 'Hrvatske uživo', gdje je 'sletio' nakon što je smijenjen s mjesta urednika Dnevnika, ugostio Nenada Rosu, bivšeg prvaka Jugoslavije u body buildingu i samozvanog doktora naturopatije. Roso je svojedobno u Srbiji bio osuđen jer je, prodajući uređaj po imenu rife generator, svoje žrtve doveo u zabludu da će pomoću njega izliječiti rak. Svoju praksu povezivao je s metodom po imenu nulta terapija, te ju oglašavao na TV postajama u Srbiji i drugim zemljama regije. Žalbeni sud početkom ove godine uvažio je žalbu Rose i još troje optuženih, te je slučaj vraćen na ponovno suđenje.

Iako novo suđenje još nije započelo, to nije smetalo Vlahova da Rosu pozove u goste, kako bi pročavrljali o ležernoj temi pojačavanja otpornosti organizma na vrućine. Roso je tako dobio priliku ponavljati nedokazane teze o tome kako natrij askorbat iz C vitamina može reducirati rizik od bolesti s fatalnim posljedicama. Istini za volju, na inzistiranje Vlahova, koji je iz sugovornika silom pokušao izvući odgovor na pitanje svih pitanja – koliko čaša kozjeg mlijeka treba popiti da bi organizam savršeno funkcionirao – Roso je bio malo suzdržan, komentirajući 'Ne bih se usudio o tome govoriti'.

Podsjetimo, Vlahov je zbog pozivanja astrologinje u Dnevnik dobio opomenu pred otkaz. Kako će završiti njegovo ugošćavanje 'naturopata', blago rečeno, sumnjive prošlosti u još jednu rado gledanu emisiju javne televizije, doznat ćemo u narednim danima.