najavio i predsjedničku kandidaturu

Pernar novu stranku osniva 7. srpnja

25.06.2019 u 19:38

Bionic
Reading

Ivan Pernar, saborski zastupnik i bivši član Živog zida, izjavio je u utorak u Bjelovaru da će njegova nova stranka biti osnovana 7. srpnja i u njoj će biti i dio članova Živog zida, a najavio je kako je spreman uči i u izbornu utrku za predsjednika Republike.

„Potpuno mi je svejedno koji će ljudi činiti stranku. Bit će tu, doduše, i članova Živog zida, ali bitno mi je da svi imaju radosno i čisto srce, a najbitnije je da krenemo s optimizmom i da damo najviše što možemo. Nastavljamo tamo gdje su drugi stali, nit vodilja je ljubav za slobodom i ljubav za istinom koja je danas, pogotovo u medijima, na marginama”, rekao je novinarima Pernar.

Dodao je kako je spreman ući u predsjedničku utrku.

Tiskovnu konferenciju Ivana Pernara u jednom trenutku prekinuo je Ivan Pokupec iz stranke Slobodna Hrvatska brojnim optužbama, uključujući i one za krivotvorenje potpisa. „Pernar je ispunjavao zapovijedi Vladimire Palfi koje su bile nemoralne, pa i kaznene prirode, da bi nakon godina", rekao je Pokupec, shvatio "tko je ta žena, nakon što su deseci ogranaka ugašeni, a stotine aktivista protjerani. Tu su i famozna pitanja na koja se ne odgovara poput krivotvorenja potpisa 4. listopada 2015.", dodao je Pokupec.

Pernar je odgovorio da su Pokupčeve optužbe bez osnova.

  • +38
Ivan Pernar Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek