ABECEDA DEMOKRACIJE

Šef Pernarove bivše stranke oduševljen: 'Ivane, vrati se! Čeka te novac i pečeno prase'

06.06.2019 u 13:21

Bionic
Reading

Stjepan Vujanić, predsjednik stranke Abeceda demokracije,koja od 2016. godine iz državnog proračuna, zahvaljujući mandatu Ivana Pernara prima stotine tisuća kuna, oduševljen je njegovom najavom da se vraća u staro jato.

'Ivane, čekamo te raširenih ruku. Ja sam već odlučio da pečemo prase iako mi je Ivan rekao da on ne jede svinjetinu, bit će za sve ostale koji prelaze s njim i da se malo proveselimo', kazao je Vujanić za 24 sata. Abeceda demokracije nije bila niti blizu izbornog praga, Vujanić je na izborima dobio 25 glasova.

Pernar se pak odmah nakon izbora učlanio u njih, a pravila kažu da novac ide stranci u kojoj je zastupnik bio u trenutku kada je konstituiran Sabor. Pernar se iz Abecede iččlanio ove godine jer su ga na to natjerali iz Živoga zida, ali novac je i dalje stizao Abecedi. Sada je Pernar najavio da se vraća, bit će predsjednik, a promijenit će i ime stranke.

Abeceda demokracije je od 2016. godine do početka ove dobila iz proračuna 764.000 kuna, a revizija je utvrdila da su ih netransparentno trošili.

Ove godine će dobiti 367.000 kuna, a sljedeće i nešto više. Tako Pernara čeka preko 700.000 kuna za građenje nove stranke.

Vujanić je najavio da uz novac Pernara i društvo koje prijeđe s njim čeka i pečeno prase.