skup u puli

Peović za demokratski socijalizam nasuprot problematičnom slobodnom tržištu

  • M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 16.12.2019 15:24
  • Objavljeno 14.12.2019 u 14:25
Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja Radičke fronte i SRP-a Katarina Peović poručila je u subotu u Puli, gdje se družila s građanima da demokratski socijalizam 21. stoljeća jedini može osigurati uvjete za zadovoljavanje potreba svih ljudi.

"U ovoj predsjedničkoj kampanji od svih kandidata dobili smo manje-više slične odgovore da je potrebno samo ugušiti i iskorijeniti korupciju pa onda ostaviti slobodno tržište da radi svoje", rekla je Peović, naglasivši kako ona, za razliku od njih, smatra da je slobodno tržište veliki problem.

Da je samo dovoljno riješiti korupciju smatraju pripadnici od desnice i radikalne desnice pa čak do pripadnika centra, primijetila je Peović.

No, Radnička fronta i ona smatraju da koncept slobodnog tržišta nakon trideset godina treba propitati i ponuditi ona rješenja koja bi stanovnike kao radnike i ljude stavila u bolju poziciju u ovoj zemlji.

"Pitajte stanovnike Pule što misle o slobodnom tržištu ako uzmemo u obzir Uljanik i ono što se dogodilo s Uljanikom", rekla je ta kandidatkinja.

  • +2
Katarina Peović Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentirajući odluku Visokog prekršajnog suda po kojoj uzvik pjevača Marka Perkovića Thompsona "Za dom spremni" iz pjesme "Bojna Čavoglave" ne predstavlja nezakonito ponašanje, Peović je rekla da taj uzvik treba apsolutno osuditi kao zločinački jer je, kako je rekla, "služio u zločinačke svrhe".

"Sve interpreteacije koje ga povezuju s operama i sličnim su izmišljene i prazne priče. Uzvik Za dom spremni potrebno je zabraniti i to vrlo jasno i izričito", zaključila je Peović.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal