manipulacija s obitelji

Penava: Jedini normalan odgovor je ostavka ministra Medveda

03.11.2023 u 14:45

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je u petak ministra branitelja Tomu Medveda da podnese ostavku optuživši ga da je manipulirao s obitelji francuskog dragovoljca Jeana Michela Nicoliera, koji je kao pripadnik HOS-a ubijen na Ovčari

Povod za traženje ostavke Medveda Penava je pronašao u reakciji brata Jeana Michaela Nicoliera, koji je na društvenim mrežama naveo kako on i majka nemaju ništa protiv da se fotografija Jean Michaela koristi na plakatu za obilježavanje Dana sjećanja, dok je raniju izjavu svoje majke Lyliane pojasnio greškom u prijevodu.

"Iskoristiti jednu obitelj, jednu majku koja ima 80 godina i ne zna niti riječi hrvatskog jezika je sramotno", ustvrdio je Penava rekavši kako se pokazalo da Medved ne preža niti pred čime i slijepo sluša HDZ.

"Jedini normalan odgovor je ostavka ministra Tome Medveda. Smeta mu HOS, smeta mu komemoriranje u Vukovaru na način kako to radimo sve ove godine, ne interesiraju ga istina i vrijednosti te slijepo sluša što njegova politička stranka kaže. Ovakve manipulacije se ne sjećam da sam vidio niti u režiji nekih drugih koji su se pokušali igrati vatrom", rekao je Penava na konferenciji za novinare koju je održao u povodu podnošenja kaznene prijave protiv vrha JNA.