grad uložio 50 tisuća kuna

Penava obišao pravoslavnu crkvu sv. Petke na Dobroj vodi

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 12.10.2021 17:09
  • Objavljeno 12.10.2021 u 17:10
Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je danas područje pravoslavne crkve Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi iz 1811. godine, koje je Grad Vukovar opremio drvenim klupama i stolovima, vrijednima oko 50.000 kuna

„Jednako kao i do sada, nastavljamo raditi na podizanju kvalitete i standarda života svih građana našega grada te ga zajedničkim snagama činimo ljepšim i ugodnijim. Ovaj prostor smo na inicijativu ljudi koji posjećuju crkvu svete Petke, svećenika, ali i u suradnji s političkim opcijama Gradskog vijeća Vukovara dodatno oplemenili te ga novom komunalnom opremom učinili sadržajno bogatijim i kvalitetnijim“, rekao je gradonačelnik Penava.

Po riječima zamjenika gradonačelnika Srđana Kolara, vijećnici SDSS-a u vukovarskome Gradskom vijeću i on sam zauzimali su se za to da se uredi područje i okoliš oko crkve sv. Petke, važnoga hodočasničkog mjesta u Vukovaru. Najavio je i daljnja ulaganja, poput gradnje nove pristupne ceste.

Gradonačelnik Ivan Penava obišao je u pratnji protojereja - stavrofora Miljena Ilića, paroha Druge parohije vukovarske, crkvu Prepodobne matere Paraskeve, poznatu među vjernicima i kao crkvu sv. Petke, čiji se naziv uvriježio među pravoslavnim vjernicima.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!