gostovanje na novoj tv

Penava o Pupovcu: Još ovaj put ćemo napraviti ustupak

20.06.2024 u 20:56

Bionic
Reading

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jednoglasno je i bez rasprave prihvatio prijedlog da Milorad Pupovac bude na čelu Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. U radu Odbora nisu sudjelovali zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta

O činjenici da je Milorad Pupovac ipak izabran na čelno mjesto saborskog odbora te o odnosima u koaliciji u Dnevniku na Novoj TV govorio je Ivan Penava, šef Domovinskog pokreta.

Reako je da će DP biti protiv da se lijepo vidi da javnost vidi tko je za a tko protiv.

"Apsolutno stav Domovinskog pokreta je da ćemo biti protiv. Sramota nas je više zašto Hrvat ne može biti predsjednik recimo Odbora za ljudska prava. Što to znači? Da mi Hrvati ne razumijemo ljudska prava i da smo protiv njih", rekao je, dodavši da bi on iz tog kuta pogledao situaciju. "Koliko puta već imamo situaciju da je manjinac predsjednik tog Odbora. Kakva poruka se šalje svima ostalima? I na kraju krajeva zašto to mora biti netko iz SDSS-a", rekao je Penava, pitajući zašto to nije primjerice mogao biti netko od Mađara, Čeha..

Na upit bi li onda podržao primjerice Vladimira Bileka Penava je rekao da onda bi. 

"Zašto taj ekskluzivitet uvijek mora imati Milorad Pupovac i SDSS. Bit će mi sad jako zanimljivo promatrati kakav stav predsjednik Odbora za ljudske manjine i prava ima po pitanju eliminacije četničkih spomenika na području Hrvatske. Predsjednik odbora za ljudska prava i manjine je u općinama gdje su oni na vlasti i oni njeguju četničke spomenike i to godinama", rekao je.

Naglasio je koliko je poznato ostatak vladajućih podržat će tu priču oko Pupovca, a bit će mi zanimljivo tko je neće uz DP podržati.

Na upit ima li ta odluka posljedica po kvalitetu odnosa u koaliciji rekao je da nema. 

"Još ovaj put ćemo napraviti ustupak kada je po pitanju Pupovac i SDSS. Mi nismo ekstremi i mi uvažimo ono što je većini bitno, ali onda na dnevni red dolazi ovo o čemu smo pričali. Ovo je zadnji ustupak na ovim svjetonazorskim bitnim pitanjima", rekao je.