šef domovinskog pokreta

Penava o Milanoviću: Od sada u kampanji više ništa neće biti isto

15.03.2024 u 18:18

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je u petak kako više ništa u Hrvatskoj neće biti isto nakon najave da se predsjednik Republike Zoran Milanović odlučio kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima za predsjednika Vlade na listi SDP-a

Predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu objava predsjednika Republike Zorana Milanovića o izravnom uključivanju u utrku za predstojeće parlamentarne izbore sa SDP-om i to u ulozi kandidata za premijera nije posve iznenadila, ali ocjenjuje da od sada u kampanji više ništa neće biti isto.

"Naravno da se stvari stubokom mijenjaju nakon današnje objave i da u ovoj kampanji više ništa neće biti isto. Po završetku dana sjest ćemo unutar Domovinskog pokreta i pomno ćemo promotriti refleksije ovakve odluke te ćemo se znati postaviti prema njima. Međutim, ono što je neupitno jest da ostajemo pri svome stavu da korumpiranu Vladu Andreja Plenkovića pod hitno trebamo mijenjati i zamijeniti, ali uz to vodeći mudru politiku skrbi o vitalnim nacionalnim interesima'', priopćio je Penava.

U tom kontekstu se osvrnuo na Sandru Benčić, kandidatkinju za premijerku stranke Možemo! i Plenkovića, aktualnog premijera koji ide po povjerenje za treći mandat na čelu Vlade, te opetovao ustvrdio da je mnogo toga u njihovim politikama istovjetno .

"Od ilegalnih migracija do rodne ideologije i jasno je da ne predstavljaju duh tradiciju i kulturu hrvatskog naroda. U tom duhu ćemo nastaviti djelovati unutar Domovinskog pokreta te formirati Vladu koja će skrbiti o vitalnim nacionalnim interesima hrvatskog naroda i svih građana koji žive u Republici Hrvatskoj'', zaključio je.

Predsjednik Republike Milanović ranije danas raspisao je parlamentarne izbore za srijedu, 17. travnja. Nešto kasnije došao je na konferenciju za novinare predsjednika SDP-a Peđe Grbina, na kojoj je Grbin najavio da će Milanović biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima te će ujedno biti nositelj liste u 1. izbornoj jedinici.