šef domovinskog pokreta

Penava kaže da je cijepljenje djece poput silovanja, došla i žestoka reakcija: 'Nemam razumijevanja za njega, nekad je bolje premučati...'

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 08.11.2021 20:39
  • Objavljeno 08.11.2021 u 20:39
Ivan Penava

Ivan Penava

Izvor: Screenshot / Autor: N1

Gradonačelnik Vukovara i novi predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava bio je gost HRT-ove emisije Oporbeni zarez u kojoj je iznio svoje stavove o koronavirusu. Komentirajući nove mjere Stožera te odluke da covid potvrde za državne i javne ustanove vrijede od 15. studenoga, također i u Saboru, a o čemu se oglasio i Domovinski pokret priopćenjem protiv toga, rekao je kako ponašanje najodgovornijih Vlade i premijera o pitanju covida nije strukturirano te da je bez glave i repa.

Govorio je i o cijepljenju djece.

“Trebamo zaštiti najugroženije, najstarije, ali ne putem stvaranja posebnih uvjeta panike, straha u kakvoj situaciji živi Hrvatska gdje se manipulira podacima, gdje ono što je bilo jučer danas više ne vrijedi. Ne mogu naći razumijevanje da se cijepe ljudi, poglavito djeca koja su populacija koja ni jedan posto ne pokazuju nekakvu osjetljivost prema covidu i izložiti ih unosima stranih tijela je jedan čin silovanja. Izvrgnuti nekoga biološkom ili kemijskom sredstvu za koje ne znamo sve nuspojave, a bez dokazane nužnosti, a djeca dobro žive s covidom i praktički nemaju posljedica, jednako tako i velik broj naše populacije, ne vidim razloga”, rekao je Penava za HRT.

  • +3

Ivan Penava

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Na njegovu izjavio reagirala je SDP-ova Ivana Marković, inače gradonačelnica Supetra:

'Nemam objašnjenja, a ni Ivana Markovićza Penavinu izjavu kojom uspoređuje cijepljenje i silovanje. Silovanje je najgori i najgnjusniji čin kojeg jedna osoba može učiniti drugoj. Cijepljenje je jedno od najvećih postignuća 20-tog stoljeća koje je spasilo mnoge živote, pogotovo djece na koju se Penava posebno “brižno” poziva. Sve bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem značajno su smanjene u zemljama s uspješnim programima cijepljenja. Tamo gdje je stopa procijepljenosti visoka, razorna snaga bolesti je niska. Uvijek bilo i ostalo. To Penava jako dobro zna'.

'Usporediti cijepljenje s kaznenim djelom silovanja je odvratno poniženje svim ženama koje su doživjele silovanje. Mogu li političari pasti još niže u skupljanju jeftinih poena na krilima populizma?! Ako nemaš što pametno za kazati u ovom slučaju bolje je premučati…', napisala je Marković. 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!