prenapuhana priča

Penava: Domovinski pokret protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, Plenković je temu privatizirao zbog Milanovića

15.12.2022 u 21:36

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u četvrtak uoči sjednice proširenog Predsjedništva Domovinskog pokreta Grada Zagreba da će svi zastupnici DP-a glasati protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, priopćeno je iz DP-a.

"U našem Klubu je još i naš uvaženi kolega, saborski zastupnik gospodin Zlatko Hasanbegović, koji je suprotnog stava, ali uvažavamo da on ispred svoje stranke Blok za Hrvatsku ima drugačiji stav", rekao je predsjednik DP-a Penava. Dodao je kako će uvijek podržavati da svatko iz svojih uvjerenja ima svoj stav suprotan njegovu.

Ustvrdio je kako su zastupnici Domovinskog pokreta do svoje odluke došli uvažavajući vlastitu savjest, svoje biračko tijelo, usvojenu programsku deklaraciju i interes "zapostavljenog" hrvatskog naroda.

Za predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića Penava kaže da je temu obuke "privatizirao", a da je zbog predsjednika države Zorana Milanovića "napuhana i dovedena u okvire koji daleko nadilaze važnost za naš narod".

Jedan od razloga zašto će svi zastupnici DP-a glasati protiv je to, kaže Penava, " što smo prošli rat i znamo možda bolje od ikoga što znači imati rat te ne želimo dovesti rat svome narodu i svojoj državi".

Zahvalio im je na 'kritičkom promišljanju situacije, na zrelosti, iskustvu i ljubavi koju su demonstrirali'.

"Volio bih da takvo iskustvo i ljubav iskazuju Andrej Plenković i Zoran Milanović, ali kad oni to već ne čine, hvala dragom Bogu da postoje političari i političke opcije koje to rade'', kazao je Penava.

Kao drugu važnu temu naveo je skup zagrebačke organizacije DP-a i njihovo večerašnje prošireno Predsjedništvo, na kojemu je prisutno 200 od 1500 aktivnih članova DP-a i na kojemu će biti predstavljeni novoizabrani članovi Predsjedništva.

Penava je poručio kako mu je žao što "tema Ukrajine zasjenjuje i dominira nad puno važnijim temama" za Hrvatsku. Smatra da "čelne pozicije u ovoj državi zauzimaju ljudi koji tim pozicijama nisu dorasli".