rad nedjeljom

Pekarnicu registrirao kao fast food i tako spasio posao

26.02.2024 u 06:43

Bionic
Reading

Od 1. siječnja ove godine prvih šesnaest nedjelja, dakle do svibnja, riječka Arena radit će isključivo kao pekarnica, a od svibnja do kraja godine kao fast food. Da to nismo učinili, pola radne snage morali bismo otpustiti, kazao je vlasnik Lulezim Qenaj

'Iskoristili smo zakonske mogućnosti i osnovnoj djelatnosti pekarnice dodali i djelatnost fast fooda. Na taj način spasili smo posao, zaštitili radnike, odnosno spasili sva radna mjesta, a građanima omogućili da kod nas mogu kupovati svježe pekarske proizvode nedjeljama i blagdanima tijekom cijele godine', kazao je vlasnik Lulezim Qenaj za Novi list.

Dodao je da nisu lako došli do registracije fast fooda te da su za to trebali posebni uvjeti, veća kvadratura i puno papirologije.

Istaknuo je da su kada rade kao fast food uključena određena ograničenja pa, primjerice tada ne smiju prodavati veliki kruh, odnosno smiju prodavati onaj težine do 250 grama.

'Također, smijemo prodavati sve ostalo što je do te gramaže, dakle sendviče, manje pizze, mini kruh, sve vrste peciva, kao i ostali asortiman proizvoda koji imamo u ponudi – sokove, mlijeko, jogurte', kazao je.

Pojasnio je da su radnicima ponudili mogućnost da oni koji mogu i žele rade i noću, nedjeljom i praznicima, ali ih za to dodatno plaća, a oni koji to ne žele i ne mogu također su imali pravo izbora.