slobodni govori

Pavliček: Ako je normalno da smo po korupciji iza Kube i Ruande glasajte za HDZ

05.03.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Nakon što je premijer Andrej Plenković jučer najavio raspuštanje Hrvatskog sabora, većina oporbenih zastupnika u utorak je svoje slobodne govore iskoristila kako bi sa saborske govornice uputila građanima predizborne poruke

Damir Bajs (Klub Fokusa i Reformista) previđa da će se Sabor raspustiti 15. ožujka, dva dana prije HDZ-ovog skupa i da će na izborima doći do smjene vlasti. Ističe kako je bitno da to toga dođe što prije.

I Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) smatra kako je krajnje vrijeme da se Sabor raspusti i građani idu na izbore.

Ako smatrate da živite bolje nego prije osam godina glasajte za HDZ, ako smatrate da je normalno da je 300 tisuća mladih u osam godina napustilo Hrvatsku, da je normalno da nam je granica propusna kao „švicarski sir”, da je normalno da smo po korupciji iza Kube i Ruande glasajte za HDZ, naveo je Pavliček.

A ako pak smatrate da stvari treba iz korijena mijenjati onda dajte potporu drugima, dajte potporu koaliciji Mosta i Hrvatski suverenista, dodao je.

Kritike na račun vlasti uputila je i Karolina Vidović Krišto (OIP) kazavši uz ostalo da su banke u Hrvatskoj od 2023 imale povećanje dobiti za 90 posto dok istovremeno zaposlenici banaka imaju nedostojanstvene plaće , tri puta niže nego u Austriji i upola niže nego u Češkoj.

"Sigurna sam da će na nadolazećim izborima progovoriti šutljiva većinska Hrvatska i da će pomesti kompromitiranu, korumpiranu i izdajničku samozvanu elitu, ni lijevo ni desno već pravedno uredimo Hrvatsku", pozvala je zastupnica.

Davor Dretar (DP) osvrnuo se na kažnjavanje prodavača na tržnicama nakon što je Državni inspektorat počeo s detaljnim nadzorom. Poručio je da država ima pravo zaštititi svoje poljoprivredne proizvođače bez obzira smeta li to nekome u Bruxellesu i možda nije sukladno sa EU uredbama.