GAĐAO GA ČAŠOM

Pavle Bulj u pritvoru jer je napao policajca

04.08.2012 u 20:30

Bionic
Reading

Pavle Bulj, bivši osumnjičenik za ubojstvo Anđele Bešlić, završio u pritvoru jer je bacio čašu na plavca

Pavle Bulj (56), bivši osumnjičenik za ubojstvo Sinjanke Anđele Bešlić (16), ponovno je završio u pritvoru, ovaj put – zbog napada na policiju.

Incident se dogodio na prepunom glavnom sinjskom Trgu dr. Franje Tuđmana gdje je Bulj s nožem u ruci, u vidno alkoholiziranom stanju, vrijeđao i vikao na sav glas. Sve je to promatrao policajac koji je tada bio izvan službe, no prišao mu je kako bi ga smirio i udaljio iz gomile. Bulj je, neslužbeno doznajemo, tu zapovijed vrlo loše primio pa se prvo verbalno sukobio s policajcem, a na kraju mu razbio čašu na glavi! Policajac je zadobio lakše tjelesne ozljede, a Bulj je završio s lisičinama na rukama. Iza rešetaka sinjskog pritvora je, kako bi se otrijeznio, proveo cijelu noć. Koliko promila alkohola u krvi je imao nije poznato, budući da je odbio alkotest. No, dobio je dvije prijave – prekršajnu i kaznenu. Prekršajnu zbog narušavanja javnog mira i reda, a kaznenu zbog napada na službenu osobu.

Bulj je prije dvije i pol godine, zbog nedostatka dokaza, pravomoćno oslobođen optužbe za okrutno ubojstvo djevojke u ožujku 2002., za što je pak na 22 godine zatvora osuđen njegov rođak Ivan Bulj. Tijelo nesretne djevojke, podsjetimo, pronađeno je mjesec dana od nestanka, nedaleko od obiteljske kuće. Nekoliko dana nakon pronalaska leša, Ivan Bulj sam se prijavio policiji, navodno zbog straha od osvete Anđelina oca koji je paralelno vodio privatnu istragu. Priznao je zločin i kao supočinitelja naveo rođaka Pavla Bulja, koji je oštro odbacio da je s ubojstvom imao ikakve veze. Zbog četiri godine provedene u pritvoru Pavle Bulj tužio je državu, a početkom ove godine Općinski sud u Sinju dosudio mu je više od pola milijuna kuna odštete. No, time nije zadovoljan, već traži dva i pol milijuna kuna.