lokalni izbori

Pavičić Vukičević u Maksimiru dijelila crvene karanfile

01.05.2021 u 13:28

Bionic
Reading

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba i aktualna obnašateljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević u Maksimiru je građanima čestitala Međunarodni praznik rada, dijelila crvene karanfile rekavši da će u Gradu štititi svakog radnika.

"Prvi svibanj, Međunarodni praznik rada prilika je čestitati svim zaposlenima Praznik rada, ali jednako tako s obzirom na godinu koja je iza nas prisjetiti se svih onih koji su u ovoj godini nažalost ostali bez posla. Svima njima želim da ova 2021., posebno u drugoj polovici im donese jednu lijepu priliku za posao, priliku da rade i od svog poštenog rada zasluže svoju plaću kako bi mogli ne samo prehranjivati svoju obitelj nego živjeti dostojanstveno kako svaki čovjek zaslužuje u 21. stoljeću", poručila je Pavičić Vukičević na ulazu u park Maksimir.

Ondje je sa stranačkim kolegicama i kolegama sugrađanima dijelila crvene karanfile.

Kazala je kako je Grad Zagreb i 'veliki poslodavac, jedan od najvećih poslodavaca u RH', dodavši da će oni u Gradu Zagrebu "štititi svakog radnika, poštivati Zakon o radu i sve kolektivne ugovore".

Poručila je da je zadovoljni zaposlenik 'ogledalo grada, Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga', ali i društva u cjelini. Samo zadovoljni radnik, kojem se poštuju radnička prava i kolektivni ugovor, dodala je, dat će sve od sebe kako bi javna usluga u gradu i dalje bila na najvišoj mogućoj razini. 

Na novinarsko pitanje je li prevelika javna uprava, Pavičić Vukičević kaže da nemaju previše zaposlenih, imaju optimalan broj zaposlenih ali to ne znači da ne mogu još bolje, još efikasnije i još kvalitetnije raditi svoj posao. 

"Sve ovo što danas vidite oko sebe - od ZET-a, Zrinjevca, Čistoće - sve su to vrijedni ljudi. Današnji dan posvećen je njima i ja im samo mogu garantirati da ćemo i dalje štititi sva njihova radnička prava kako bi oni mogli kvalitetno izvršiti tu svoju funkciju da bi nam svima u našem Zagrebu i dalje bilo ovako lijepo", poručila je Pavičić Vukičević.

Upitana ima li u planu već ove godine smanjiti prirez jer je u Zagrebu najveći, kaže da prirez plaćaju samo oni sugrađani koji imaju iznadprosječnu plaću. 

"Prosječna plaća u gradu Zagrebu je u siječnju bila osam tisuća pedeset i devet kuna, a prirez plaćaju samo oni, ako gledate četveročlanu obitelj, koji imaju plaću veću od osam tisuća i dvjesto kuna. Mislim da ne bi bilo pošteno da ljudi poput mene koji imaju visoku plaću, ne plaćaju prirez", rekla je.  

Objašnjava da je prirez u Zagrebu veći od prireza u drugim gradovima zato što "imamo najbolji standard i najbolju uslugu i besplatne udžbenike i subvencionirani prijevoz i pomoć umirovljenicima i mjeru roditelj-odgojitelj".

Pavičić Vukićević rekla je da je danas u Maksimiru prilika da sugrađanima zažele sretan Praznik rada, izrazivši nadu da će  nakon ove dvije pandemijske godine, iduće godine, na tradicionalni način, sa grahom i druženjem, proslaviti 1. maj.

"Nadam se da je ovo zadnji Praznik rada da ga moramo proslaviti ovako, uz distancu, uz masku i bez našeg tradicionalnog druženja", poručila je Pavičić Vukičević.