na mirogoju

Pavičić Vukičević odala počast poginulim u akciji Bljesak

30.04.2021 u 10:24

Bionic
Reading

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u petak je na Mirogoju odala počast svim poginulim i ranjenim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u VRO Bljesak, posebno naglasivši herojsku žrtvu pilota HRZ-a Rudolfa Perešina

Pavičić Vukičević koja je i kandidatkinja stranke Rada i solidarnosti za zagrebačku gradonačelnicu, vijenac je položila i svijeću zapalila kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli na Mirogoju.

"Danas obilježavamo 26. obljetnicu VRO Bljesak, tom prigodom nažalost poginuo je 51 hrvatski vojnik i policajac, a još 162 branitelja je ranjeno. Upravo njima dugujemo posebnu zahvalnost što živimo u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj", izjavila je novinarima.

Poručila je da se s posebnim pijetetom prisjećamo i velikana Domovinskog rata, Rudolfa Perešina, čiji su zrakoplov srpske postrojbe srušile 2. svibnja 1995. tijekom VRO Bljesak.

Pavičić Vukičević je istaknula kako je Perešin heroj Domovinskog rata kojemu dugujemo, ne samo sjećanje, već obećanje da ćemo slobodu koja je na taj način stečena, čuvati, njegovati, a posebno, na mlađe generacije prenositi istinu o Domovinskom ratu.

Uz Jelenu Pavičić Vukičević počast hrvatskim braniteljima je kod mirogojskog Zida boli odalo i izaslanstvo Grada Zagreba u pratnji predstavnika braniteljskih udruga te supruga stožernog brigadira Rudolfa Perešina, Ljerka Perešin koja je kazala kako 'sjećanje na supruga ima svaki dan'.

Stožerni brigadir Rudolf Perešin proglašen je počasnim građaninom Grada Zagreba 19. svibnja 2016. godine na inicijativu pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Na novinarsko pitanje je li izvršen i posljednji inspekcijski nadzor na sljemenskoj žičari, obnašateljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice Pavičić Vukičević je rekla da tehnička inspekcija još traje.

"Ona ide zadovoljavajućim tijekom, očekujemo još nalaz sanitarne inspekcije. Suglasnost koju čekamo posljednja je u nizu i veselimo se tom trenutku. Mi smo odmah spremni pustiti žičaru u pogon i razveseliti naše sugrađane da se njome mogu i besplatno provozati", najavila je Pavičić Vukičević.

sve osim nogometa

Učitavanje...