BANDIĆ NA PANTOVČAKU

'Patim od klaustrofobije u velikim prostorima'

09.09.2009 u 15:20

Bionic
Reading

Na dodjeli Top stipendije za najbolje studente u Uredu predsjednika Republike Hrvatske zagrebački gradonačelnik Milan Bandić po tko za koji put nije se odupro novinarskim pitanjima o predsjedničkoj kandidaturi, potaknutim napisima da će odluku o kandidaturi priopćiti za nekoliko dana na konferenciji za novinare

ZAGREB - Na istoj bi konferenciji, doznaje SEEbiz.eu iz 'dobro obaviještenih izvora', njegovu kandidaturu trebala poduprijeti i jedna od parlamentarnih stranaka. Potporu Bandiću navodno će pružiti i niz istaknutih pojedinaca iz političkog i poslovnog života Hrvatske.

Prema istom izvoru, očekuje se da će Bandić podnijeti i ostavke na dužnosti u SDP-u koji će ga ionako, kako je najavio predsjednik stranke Zoran Milanović, izbaciti iz članstva. Odluku je Bandić donio prije nekoliko dana kad su ga, navodno, posljednje ankete ipak uvjerile da ima šansu postati predsjednik.

Na pitanje novinara je li odlučio hoće li se kandidirati za predsjednika ili ne, Bandić je rekao je da je upravo odlučio da ide na gradilište. Na pitanje sviđa li mu se na Pantovčaku, rekao je da mu je svugdje ugodno, a najviše na ulici s ljudima. 'Ja vam volim ljude', dodao je Bandić. Na opasku da to može raditi i kao predsjednik, odgovorio je da pati od klaustrofobije u velikim prostorima. Na ponovljeni upit hoće li se kandidirati, ponovio je da ide posjetiti dva gradilišta.


Bandić je na dodjeli stipendija Top stipendija za top studente bio prvi put. Uz predsjednika Stjepana Mesića i premijerku Jadranke Kosor, u Uredu predsjednika našli su se i ministar obrazovanja, znanosti i športa Radovan Fuchs te glavna urednica Nacionala i članice Uprave NCL grupe Sina Karli.

Predsjednik Mesić zahvalio je pokojnom osnivaču tjednika Nacional Ivi Pukaniću na pokretanju stipendije te je pritom naglasio važnost ulaganja u znanje.

Studenti će tijekom akademske godine 2009/2010. dobiti 40 tisuća kuna, odnosno četiri tisuće mjesečno.Prije posjeta gradilištima podijelio je top stipendije najboljim studentima, u iznosu od ukupno 4.000 kuna.

Na podjeli prve rate stipendija bila je i Sina Karli, glavna urednica Nacionala, koji je pokrenuo stipendiju. Zahvalila je predsjedniku Stjepanu Mesiću, također prisutnom, što promiče stipendiju i zalaže se za zemlju znanja te mu uručila dar - fotokopiranu fotografiju na kojoj su ubijeni Ivo Pukanić, predsjednik i bivši premijer Sanader, što je zadnja njihova službena fotografija.