LET ZA KARACHI

Panika zbog lažne bombe; 'napadač' pušten

25.09.2010 u 12:13

Bionic
Reading

U pakistanskom zrakoplovu koji je u subotu na letu za Karachi preusmjeren u Švedsku i evakuiran zbog prijetnje bombom, policija nije pronašla nikakav eksploziv, a uhićeni osumnjičeni putnik pušten je na slobodu, objavili su službeni izvori

Pakistanski zrakoplov Boeing 777 s oko 243 putnika, na letu iz Toronta za Karachi, u subotu ujutro je sletio na aerodrom u Stockholmu gdje je evakuiran zbog prijetnje bombom, a policija je uhitila jednog muškarca.

Neimenovana žena nazvala je kanadsku policiju nakon polijetanja zrakoplova iz Kanade i rekla da muškarac u avionu ima eksploziv, rekla je švedska policija. Muškarac 30-tih godina, kanadski državljanin pakistanskog podrijetla, uhićen je 'zbog pripreme za sabotažu'.

Ni kod muškarca ni u zrakoplovu nije pronađen nikakav eksploziv ni bomba, a uhićeni je muškarac nakon saslušanja pušten na slobodu, objavilo je poslijepodne švedsko državno odvjetništvo.

Švedska agencija TT prenosi kako kanadske vlasti sada traže ženu koja je svojim pozivom izazvala lažnu uzbunu. Njoj bi mogli prijetiti visoki zahtjevi za odštetu i kazneni postupak.