samoizolacija

Panika u Vinkovcima: Ravnatelj Doma zdravlja bio na skijanju u Austriji, pa mu policija zakucala na vrata. On uzvraća: Nisam prekršio nikakav zakon

19.03.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Vinkovcima se poput munje proširila vijest da je ravnatelj tamošnjeg Doma zdravlja Petar Kulić potencijalno sumnjiv vezano za zarazu koronavirusom zato što je nedavno bio na skijanju u Austriji. Panika se na društvenim mrežama dodatno potpirila informacijom da se Kulić normalno kreće među sugrađanima, dolazi na radno mjesto i predstavljanje Kriznog stožera Vukovarsko-srijemske županije, čiji je član, i slično, a navodi se i informacija da ga je posjetila policija. Tportal je nazvao Kulića kako bismo čuli i njegovu stranu priče

U razgovoru za tportal ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić objasnio je svoje skijanje u Austriji i kretanje po Vinkovcima nakon povratka te je naglasio kako mu nije bila izrečena nikakva ograničavajuća mjera niti je prekršio bilo kakav zakon.

'Bio sam na skijanju u austrijskom Obertauernu od 8. do 12. ožujka. Došao sam kući i radio. Nisam bio u kontaktu s liječnicima sa zagrebačkog Rebra', govori u razgovoru za tportal ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić.

Navodi kako kada se vraćao sa skijanja iz Austrije za tu državu nisu vrijedile nikakve mjere vezane za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

'Nisam prilikom povratka u Hrvatsku na granici dobio nikakvu mjeru samoizolacije. Nisam prekršio nikakav zakon. Kada je Nacionalni stožer naložio da prijavimo gdje smo bili, javio sam se i svojoj liječnici', nastavlja Kulić te dodaje kako je od tada normalno radio dok mu na kućna vrata u srijedu nije došla policija jer su imali 'saznanja da je bio na skijanju'.

'Nemam nikakve simptome, ali sam se testirao. Uzeli su mi bris i sada čekam nalaz. Kod kuće sam u samoizolaciji', kaže Kulić.

Dom zdravlja Vinkovci objavio je i službeno priopćenje ravnatelja Kulića u kojem kaže da će, kada bude imao testove koronavirusa, također objaviti ih u cijelosti.