nema zaraženih

Gradonačelnik Bosančić pozvao Vinkovčane da pokažu solidarnost, humanost i ljudskost

19.03.2020 u 12:40

Bionic
Reading

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić pozvao je građane toga grada da u danima krize koju proživljava hrvatsko društvo zbog opasnosti od koronavirusa, pokažu humanost, dostojanstvo i ljudskost te da pomognu najpotrebnijima i onima koji ne mogu sami skrbiti o životnim potrebama

'Naše zajedništvo je sada najbitnije. Brineći o sebi vlastitom zdravlju, brinemo o našima najbližima i našoj zajednici.Svojom odgovornošću, ozbiljnošću i solidarnošću danas pokazujemo veličinu vlastite ljudskosti i empatije prema drugima oko sebe. Budimo savjesni i zaštitimo naše najbliže, pogledajmo oko sebe i pomozimo našim susjedima koji su nemoćni ili žive sami', poručuje u pismu gradonačelnik Bosančić.

Također je zahvalio građanima koji boravkom u samoizolaciji poštuju upute i na taj način doprinose sprječavanju širenja virusa. Građane Vinkovaca poziva da se pridržavaju mjera i preporuka Stožera Civilne zaštite uz poruku kako on osobno i svi djelatnici gradske uprave stoje građanima na raspolaganju kako bi Vinkovce učinili još sigurnijim mjestom za život.

Na području Vukovarsko-srijemske županije u samoizolaciji nalazi se tristotinjak osoba, a nema zaraženih osoba koronavirusom.