malaverzacije

Pale optužbe za namještanje natječaja za zakup noćnog kluba u Delnicama

16.02.2022 u 16:57

Bionic
Reading

Nezavisni vijećnik u primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini Leo Pavela u srijedu je u Rijeci optužio gradsku vlast u Delnicama i tamošnje komunalno društvo za "nemoralno namješten natječaj" za zakup najvećega goranskog noćnog kluba "Satir".

Kako je rekao na konferenciji za novinstvo, dvojica mladih delničkih poduzetnika - Bruno Orešković i Sven Lukić iskazali su interes za zakup tog kluba površine 486 četvornih metara još prije godinu dana. U pratnji ovlaštenih službenika razgledali su prostor i ponudili najamninu od tisuću eura na mjesec. Noćni klub uređen je i opremljen novcem Grada Delnica, rečeno je.

Nakon više mjeseci, rekao je Pavela, oglas za zakup poslovnog prostora Grada Delnica, bez navođenja o kojem je konkretnom prostoru riječ, objavljen je u nedjelju, 19. prosinca 2021. u "Novom listu". Nije bilo ponuđača pa je oglas još jedanput objavljen u siječnju ove godine u "Glasu Slavonije", koji je, kako je istaknuo, nemoguće kupiti u Gorskom kotaru.

Orešković i Lukić propustili tu te oglase, a javio se jedan ponuđač, koji je i odabran s visinom zakupa od 3000 kuna na mjesec, rekao je Pavela, ističući da će u ugovornom roku zakupa od sedam godina Grad Delnice izgubiti oko 270 tisuća kuna.

Bruno Orešković je rekao da su mu iz Grada Delnica poručili da o tom predmetu ne govori dalje jer je, kao upravitelj Skijaškog centra Petehovca, u blizini Delnica, kandidat za dobivanje novca za ratrak i pokretne trake za sanjkalište.

Na pitanje novinara tko je odabrani ponuđač za zakup noćnog kluba, istaknuli su kako ime još nije službeno objavljeno te da o odabranom ponuđaču imaju neslužbene informacije.

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Delnica Davorin Klobučar rekao je s tim u vezi kako je zatraženo da se održi hitna izvanredna sjednica tog vijeća na kojoj bi se, uz sudjelovanje svih odgovornih, govorilo o tom slučaju i razjasnili svi njegovi aspekti.

Iva Žagar, direktorica Komunalnog društva "Risnjak" iz Delnica, koje je provelo natječaj za zakup, potvrdila je za Hinu da je natječaj dovršen i da je odabrana tvrtka Unlimited Services sa sjedištem u Fužinama. Rekla je da je zakup 3163 kune na mjesec i da mogućnosti podnošenja žalbe na provedbu natječaja nema, a ime odabranog ponuđača uskoro će se službeno objaviti.