opasno vrijeme

Zbog olujnog vjetra između čvorova Kikovica i Delnice samo osobna vozila

20.12.2021 u 07:14

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Moguća je poledica, a ponegdje ima magle. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

  • +11
Snijeg u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U ponedjeljak i utorak 9 do 16 sati bit će zatvorena cesta Omiš-Gata-čvor Blato na Cetini između Omiša i Zakučca (od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac) uz povremena propuštanja prometa. Obilazak je državnom cestom Omiš-Podstrana (Strožanac) te županijskom cestom Podstrana (Strožanac)-Žrnovnica-Srinjine-Tugare-Naklice i obratno.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na županijskim i lokalnim cestama na području Korenice.

Zbog vode na kolniku zatvorene su lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207).