MILJEVIĆ O UBOJSTVU KLICE

'Ovo je poziv na alarm, a policija i SOA šute'

04.05.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Poslije dugo vremena u Sesvetama se dogodilo teško ubojstvo, jedno od onih koja se karakteriziraju kao klasična likvidacija iz zasjede. O tome je li riječ o nastavku obračuna iz podzemlja, koji traje još od devedesetih, i je li realno očekivati nova ubojstva, za N1 progovorio je odvjetnik Veljko Miljević

'Možemo zaključiti da to nije slučajno ubojstvo, već planirano ubojstvo, klasična likvidacija. Jučer sam vidio da su osobe koje se razumiju u problematiku komentirale događaj. Važno je da dobijemo službeno priopćenje i ja bih volio vidjeti policijsko priopćenje - to je daleko važnije od onog što govorimo mi koji se razumijemo u problematiku', kazao je Miljević.

Informacija za sada gotovo i da nema. 'Komentirati i pretpostavljati, to se može. Ali nema informacija. Smatram da je daleko važnije to da se oglase službena tijela i pruže osnovne informacije o onome što je poznato o slučaju i koji su sljedeći koraci. Sve se to dogodilo na javnom mjestu i zasigurno su ostali neki tragovi, a pronađen je i automobil. Ima i tragova na licu mjesta i tragova koji upućuju na sredstva kojima je počinjeno djelo. Policijski stručnjaci zasigurno imaju informacije na temelju tih tragova', objašnjava Miljević.

Komentirajući što znače ovakvi zločini, kazao je da se radilo o organiziranoj likvidaciji i da je sve bilo isplanirano na način da se postigne cilj koji je zacrtan te da ne bi bilo problema. 'Sasvim sigurno postoji dovoljno podataka da se utvrdi da je ovo 'visokoplanirano' i organizirano ubojstvo', kaže Miljević.

Na upit smatra li da je ovo nastavak obračuna iz podzemlja iz 1990-ih, kaže kako se Klicu povezivalo s mafijom, ali ne u smislu da bi bio osumnjičen, a svjedočio je u dva postupka. 'Može li se ovo povezivati s 1990-ima, to je teško reći. Netko je jučer rekao da postoji služba koja je trebala imati informacije da bi se ovako nešto moglo dogoditi, no teško možete spriječiti neko ubojstvo. Možete imati informacije da se nešto sprema, ali teško je djelovati u tom pravcu. Imamo začuđujući nedostatak informacija u ovom slučaju', napominje Miljević

'Ne vjerujem da nisu postojale određene informacije u SOA-i. Netko je morao imati temeljitog razloga za ovakvo ubojstvo i SOA bi morala imati informacije o tome', kazao je Miljević.

Na upit smatra li da javnost treba strahovati od sličnih zločina, Miljević je ponovio da je puno važnije to da se oglase SOA i policija od komentara ljudi koji su upućeni u tematiku.

'Ovo je poziv na alarm i službe moraju istražiti što se dogodilo te spriječiti da se ovakvi zločini ponovo dogode', zaključuje Miljević.