ODABRANE 72 USTANOVE

Ove škole su pokusni kunići za kurikularnu reformu, je li vaša na popisu?

23.03.2018 u 20:02

Bionic
Reading

Za eksperimentalni program 'Škola za život' odabrane su ukupno 72 škole, odnosno 46 osnovnih i 26 srednjih škola koje polazi oko 8500 učenika i u kojima je zaposleno 1500 učitelja i profesora, a za reformu prijavilo tri puta više škola. Donosimo vam popis odabranih škola

zborom su zadovoljeni svi prostorni i socijalni kriteriji koji su bili postavljeni. Među njima su osnovna škola s najmanjim brojem učenika, 23 u tri razreda u kojima se uvodi program, te škola s najviše učenika, njih 321. U srednjim školama raspon je između 16 i 183 učenika.

Školama je na raspolaganju 200 milijuna kuna, što je nedovoljno za sve škole koje su se prijavile, pa su podijeljene u dvije skupine. Prva skupina od 72 izabrane škole imat će sve uvjete: nove kurikulume, digitalne udžbenike, tablete, opremljene kabinete i besplatan Internet koji su omogućila tri operatera, kao i sve pripreme za nastavnike, kazala je ministrica i dodala da za ostale škole Ministarstvo može osigurati sve kurikulume, digitalne udžbenike i pripreme, ako će osnivači osigurati opremu za učionice.