GUINNESSOV REKORD

Ovaj čovjek sakupio je 11,000 video igara

26.12.2013 u 11:29

Bionic
Reading

Pogledajte na što liči vjerojatno najveća kolekcija video igara na planeti

Mislite da ste frajer u kvartu ako imate više nastavaka Super Maria od svojeg najboljeg frenda? Mislite li da žene naljeću ko pčele na med kada u jedan ujutro posred noćnog kluba na šank zviznete sliku svojeg videoigrama ispunjenog podruma? E, pa u krivu ste. Da biste postigli istinski vrh kolekcionarstva, morate biti ovaj lik. Dobro, ovaj lik sa fotke kod naslova članka. Michael Thomasson iz Buffaloa u New Yorku već godinama sakuplja videoigre i od nedavno je službeni vlasnik titule - vlasnika najviše video igara na svijetu.

 

 

 

 

Ovaj strastveni kolekcionar uspio je sakupiti, tvrdi, preko jedanaest tisuća naslova. I prije nego što pomislite kako u ovaj broj spadaju samo klasici, recimo samo kako je dobar dio kolekcije ispunjen takvim govnima od igara da sam vlasnik ne može poimati kako je ikome uopće palo na pamet raditi takve užase. Jeste li ikada čuli za Casio Loopy, konzolu rađenu samo za žene? Ili zlatnu eru videoigara pohranjenih na VIDEO KAZETE? Thomas je. I što je najgore, ima par njihovih kopija.

 

U svakom slučaju, kao što se može vidjeti iz priloženog videa, društvo iz Guinnessovih rekorda imalo je pune ruke posla zbrajanjem svake od Thomassonovih igara. Na kraju dana njegova impresivna (i blago bolesna) kolekcija videogamerske zabave u sebi je sadržavala 10,607 igara što je više od dosadašnjeg držača rekorda koji je imao bijednih 8,616 igara. Nakon što je osobno SMS-ao bivšeg rekordera, junak naše priče dobio je iskrenu čestitku.