samo se nižu

Otkriveno u kojoj je školi 24 godine predavala profesorica s lažnom diplomom

11.04.2019 u 17:35

Bionic
Reading

Profesorica ekonomske skupine predmeta učenicima predavala pune 24 godine s lažnom diplomom Ekonomskog fakulteta bila je zaposlena u najvećoj školi Zagrebačke županije - Srednjoj školi 'Ivan Švear' u Ivanić Gradu

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu potvrđuju da je dotična osoba bila upisana na Ekonomski fakultet s datumom 25. listopada 1997., no ostalo joj je nepoloženo nekoliko ispita. Na lažnoj diplomi stoji potpis osobe koja nikada nije bila dekan Ekonomskog fakulteta.

Da u svojim redovima imaju lažnu profesoricu, ravnateljica škole Ksenija Pavlović doznala je primitkom dopisa s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, kojem su diplomu uputili na provjeru. Bio je ponedjeljak, 1. travnja.

-'Dobro da sam sjedila. Toliko se lijepih stvari u školi događa, a sada ovo. Poduzeli smo sve što je u našoj nadležnosti, o svemu obavijestili DORH i naše Ministarstvo', kaže ravnateljica za Jutarnji list.

Sve godine prosvjetarskog staža, dakle njih 24, provela je upravo u Srednjoj školi 'Ivan Švear', promijenivši barem četiri ravnatelja. Nitko, navodno, nije sumnjao u nju. Djeca su je voljela, a svoj je posao obavljala korektno, potvrđuje ravnateljica.

'Lagala bih, dodaje, kad bih rekla da nije dobro radila svoj posao', ustvrdila je ravnateljica.