ukupno 10 lažnih isprava

Otkrivena još jedna lažna diploma i svjedodžba; Divjak poručila: Varalice više ne rade s mladim ljudima

25.03.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Otkako su prije 50 dana krenuli u akciju u resoru znanosti i obrazovanja, dosad je otkriveno ukupno 10 lažnih isprava. Posljednje dvije, kako je izvijestila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na svojem Facebooku, su diploma zagrebačkog PMF-a te svjedodžba za vozača motornog vozila

Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava, napisala je na svojem Facebook profilu ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorine, nastavila je, otkrivene su diploma zagrebačkog PMF-a te svjedodžba za vozača motornog vozila.

'Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač. Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri. Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno', poručila je ministrica Divjak.