perušić

Dječak prijetio likvidacijom školaraca, roditelji ne puštaju djecu u školu

23.04.2024 u 16:57

Bionic
Reading

U OŠ Perušić održan je jutros masovni roditeljski sastanak, pri čemu je odlučeno kako se nastava u školi neće održavati dok se problematični dječak ne isključi iz škole

Roditeljii su, piše Novi list naveli da se u četvrtak dogodio incident kada je jedan učenik 6. razreda prijetio ostaloj djeci, rekavši da je napravio popis drugih učenika i učitelja. Dječak je pri tome čak spominjao likvidaciju iz Beograda prije godinu dana, kada je učenik očevim pištoljem ubio devet drugih učenika i zaštitara.

Ravnateljica škole Snježana Milković rekla je kako su odmah o svemu izvještene relevantne službe koje odrađuju svoj dio posla, te da su sve institucije su pravodobno obaviještene. Iz policije su potvrdili da su o svemu izvješteni te da su proveli krim istraživanje i obavijestili sve institucije koje su trebali.

''Napominjemo da prema hrvatskom zakonodavstvu osoba mlađa od 14 godina ne može biti kazneno-pravno odgovorna te zbog zaštite djece nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida kriminalističkog istraživanja''', navela je policija. Nakon sastanaka odlučeno je da kako se nastava u školi neće održavati dok se problematični dječak ne isključi iz škole.