KAZNENE PRIJAVE

Otkriveni postavljači eksploziva u Đakovu

24.01.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Protiv 25-godišnjaka i 27-godišnjaka iz Đakova, osumnjičenih da su na ogradi Nogometnog kluba Đakovo postavili i detonirali eksplozivnu napravu, djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave podnijet će kaznene prijave, izvijestila je danas ta policijska uprava

OSIJEK - Glasnogovornica PU Edita Roterbauer kazala je na konferenciji za novinare kako je kriminalističkom obradom utvrđena osnovana sumnja da su osumnjičenici 20. siječnja izradili eksplozivnu napravu i zalijepili je na ogradu stadiona NK Đakovo, a nešto poslije 20 sati aktivirali je elektrodetonatorom.

Od eksplozije su oštećene dvije okolne kuće i automobil, a pretragom doma 25-godišnjaka, koji je danas priveden u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda, pronađen je trotilski metak od 200 grama, 140 grama plastičnog eksploziva, različite vrste streljiva te 17 grama biljne tvari nalik na marihuanu, kazala je Roterbauer.

Motiv postavljanja eksplozivne naprave policija još utvrđuje. Protiv 25-godišnjaka će policija podnijeti kaznenu prijavu za ugrožavanje života i imovine, nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari te zlouporabu opojnih droga. Nakon dovršene krim-obrade 27-godišnji osumnjičenik je pušten, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog ugrožavanja života i imovine.

Roterbauer je također izvijestila da su privedeni 26-godišnjak iz Osijeka i 23-godišnjak iz Tenje zbog osnovane sumnje da su na osječkome području počinili nekoliko razbojništava i učinili materijalnu štetu veću od 48.000 kuna. Osumnjičenog 23-godišnjaka tereti se da je, u kolovozu prošle godine, provalio u prostorije osječkog dopisništva RTL televizije i otuđio dva prijenosna računala. Oni su danas privedeni u istražni centar osječkoga Županijskoga suda, izvijestili su u PU.