UHIĆEN 28-GODIŠNJAK

Oteo djevojku pred 30 gostiju lokala

27.10.2009 u 11:02

Bionic
Reading

Sinjska je policija uhitila 28-godišnjeg muškarca kojeg sumnjiče za nekoliko kaznenih djela među kojima i za protupravno oduzimanje slobode svoje bivše djevojke, potvrđeno je danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj

SPLIT - Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu ga je saslušao i pustio da se brani sa slobode.

Kako je novinarima kazala glasnogovornica Marina Kraljević Gudelj, policija osnovano sumnja da je 28- godišnjak u nedjelju navečer, u caffe baru u Trilju, 19-godišnju djevojku oteo s njezina radnog mjesta i to pred tridesetak gostiju u lokalu.

Djevojku je povukao za kosu, uhvatio za ruku i izgurao vani te ubacio u svoj osobni automobil. Nedugo nakon toga slučaj je policiji prijavila majka otete djevojke, pa su policajci iz postaja Imotski i Trilj krenuli u potragu. Policija tvrdi kako je iste noći oko 23 sata osumnjičeni djevojku vratio njezinoj kući gdje je i uhićen.

Noć je prespavao u policijskoj postaji, a ujutro je nad njim započelo kriminalističko istraživanje tijekom čega je policija otkrila da je uhićeni muškarac svoju bivšu djevojku s kojom je jedno vrijeme zajedno živio tada zlostavljao, pa čak joj i prijetio ubojstvom, rečeno je u policiji.

Policija je tijekom kriminalističke obrade pronašla na području Trilja, kod Jabuke, i to na mjestu na koje je 28-godišnjak odveo otetu djevojku, staklenu posudu u kojoj je bilo 49,9 grama marihuane pakirane u 26 paketića, a osnovano se sumnja da je to vlasništvo osumnjičenog.

Policija je otkrila da se 28-godišnjak od početka 2009. godine do danas bavio preprodajom opojne droge marihuane na području Trilja, Sinja i okolice. Osim kaznene prijave za protupravno oduzimanje slobode, policija ga je prijavila i za nasilničko ponašanje u obitelji, za prijetnju, te zbog zlouporabe opojnih droga.