humanitarna pomoć

Otac bolesnog dječaka Šimuna Petra: Hvala Milinoj obitelji, ali ne možemo prihvatiti taj novac. Dom je svetinja

05.04.2019 u 16:34

Bionic
Reading

'Duboko sam dirnut gestom oca male Mile, Marina Rončevića. Nisam se još čuo s njim ali ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće', rekao je Tomislav Maruna, otac teško bolesnog Šimuna Petra iz Maslenice nakon što je Iva Funtek objavila apel za pomoć dječaku koji već osam godina boluje od raka mozga

Sat nakon što je Iva Funtek objavila apel za pomoć dječaku Šimunu Petru na Facebooku javio joj se Marin Rončević te je odlučio donirati 400.000 kuna od novca dobivenog dizanjem hipoteke za kuću.

'Duboko sam dirnut gestom oca male Mile, Marina Rončevića. Nisam se još čuo s njim ali ja ne mogu prihvatiti novac koji mu je od prodaje kuće. Gdje će se oni vratiti, gdje će živjeti....Rekli su mi da je on odlučio i da će novac sigurno uplatiti, ali ja taj novac, koliko god nam je teško, ne mogu trošiti', rekao je za Novi list Tomislav Maruna, otac teško bolesnog Šimuna Petra iz Maslenice koji već osam godina boluje od raka mozga.

Maruna je objasnio kako se i sam prije nekoliko godina našao u sličnoj situaciji te je htio založiti obiteljsku kuću kako bi mogao platiti troškove liječenja sinu u Grčkoj. Na kraju to nije morao, jer kako je rekao, našao se dobar čovjek koji im je pomogao.

'A kako ću uzeti nekome novac od prodaje kuće. Kuća je dom, svetinja...', rekao je Tomislav Maruna.

Teško bolesni 10-godišnji Šimun Petar već osam godina boluje od raka mozga. Operiran je 2011. u Zagrebu, ali mu se bolest vratila 2016. nakon čega se liječi u Grčkoj. Dječak živi u Maslenici s dva brata i sestrom, a jedino primanje je tatina mirovina. Kako bi mogli liječiti svoje dijete, roditelji dječaka su podigli kredit. No to ipak nije dovoljno za put u Grčku, koji svaki tjedan košta tisuću kuna, te lijekove koje bolnica ne pokriva.

Oca Tomislava Marunu, kako piše Novi list, prije podne su kontaktirali iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kako bi se uključili u akciju prikupljanja financijske pomoći.

U objavi Ive Funtek se nalazi i broj računa na koji se mogu uplatiti donacije za Petra Šimuna: 'HR5924070003104986160 OTP BANKA- OTPVHR2X Swiss code Šimun Petar Maruna Adresa: Alojzija Stepinca 31 Maslenica'.