humanitarna akcija

Marin Rončević novac od kuće donirat će bolesnom dječaku iz Maslenice

05.04.2019 u 11:56

Bionic
Reading

Sat nakon što je Iva Funtek objavila apel za pomoć dječaku Šimunu Petru na Facebooku javio joj se Marin Rončević te je odlučio donirati 400.000 kuna od novca dobivenog dizanjem hipoteke za kuću

U objavi je navedeno kako desetogodišnji dječak Šimun Petar već osam godina boluje od raka mozga. Operiran je 2011. godine u Zagrebu, ali se bolest vratila 2016. godine, nakon čega se Šimun Petar liječi u Grčkoj.

Dječak živi u Maslenici s dva brata i sestrom, a jedino primanje je tatina mirovina. Kako bi mogli liječiti svoje dijete, roditelji dječaka su podigli kredit. No to ipak nije dovoljno za put u Grčku, koji svaki tjedan košta tisuću kuna, te lijekove koje bolnica ne pokriva.

U objavi se nalazi i broj računa na koji se mogu uplatiti donacije: 'HR5924070003104986160 OTP BANKA- OTPVHR2X Swiss code Šimun Petar Maruna Adresa: Alojzija Stepinca 31 Maslenica'.

Sat vremena od objave objavila je komentar u kojem navodi kako joj se javio Marin Rončevič, otac oboljele djevojčice Mile, koja se trenutno nalazi na liječenju u SAD-u.

'Upravo mi se javio tata naše male Mile. Mila je dobro, Bogu hvala. Tata Marin Rončević je odlučio donirati 400.000 kuna čim novac sjedne na račun. Ja sva još drhtim... Nemam ni riječi ni mozak niti što da kažem! Marine moj, hvala ti. Hvala ti što si čovjek, što pored svoje muke vidiš i tuđu!', napisala je te dodala kako će Rončević uplatiti taj iznos ako 'legne' novac od hipoteke.

Marin Rončević je napisao kako će novac biti uplaćen danas ili sutra. 'To je naš novac i ne trebaju mi nikakva odobrenja nikoga za njega, niti mi država može išta uzeti i skinuti. To je od naše kuće.'

Podsjetimo, Mila Rončević, koja boluje od leukemije, nalazi se na liječenju u Philadelphiji sa svojim roditeljima Marinom i Sanjom Rončević. Za Milu se cijela Hrvatska digla na noge i u samo tri dana uspjela sakupiti oko 37 milijuna kuna. Za liječenje je potrebno 15 milijuna kuna, a ostatak novca, oko 22 milijuna kuna, ostat će u fondu za drugu djecu. Donacije su uplaćivane i nakon odlaska na liječenje, pa je trenutno stanje - 38.114.540 kuna.