DVA MJESECA PRITVORA

Osumnjičeni za napad u Moskvi izvedeni pred sud prepuni modrica

24.03.2024 u 23:10

Bionic
Reading

Dvojica osumnjičenika za teroristički napad u moskovskoj koncertnu dvorani Crocus City u kojemu su poginule 154 osobe pojavila su se pred sudom u Moskvi, koji im je odredio dva mjeseca pritvora do početka suđenja

Muškarci, identificirani kao Saidakrami Murodali Račabalizoda i Dalerdžon Barotovič Mirzojev, optuženi su za 'teroristički napad koji je doveo do smrti jedne ili više osoba', prema novinskoj agenciji TASS.

Obojici je na nedjeljnom ročištu određen dvomjesečni pritvor.

Suđenje osumnjičenima za napad na koncertu u Moskvi Izvor: Profimedia / Autor: Kirill Zykov / Sputnik / Profimedia

Sud je objavio video na kojem se vidi kako pripadnici FSB-a u sudnicu uvode jednog od osumnjičenika s lisicama na rukama, kao i fotografije istog muškarca kako sjedi u staklenom kavezu za optuženike. Vlasti su priopćile da su osumnjičenici strani državljani. Jedan od osumnjičenih uveden je u sudnicu s povezom na očima. Kad mu je skinut povez s očiju, mogle su se vidjeti modrice na oku.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sunday Times

Ranije u nedjelju Islamska država objavila je novu snimku napada, potvrđujući tvrdnju terorističke skupine da je planirala pokolj iako je Rusija pokušala pripisati krivnju Ukrajini. Kijev niječe bilo kakvu povezanost s napadom.

Vladimir Putin izjavio je da je uhićeno 11 osoba, uključujući četiri napadača. Ruski istražni odbor objavio je videosnimku ranije jučer na kojoj se vidi kako osumnjičenike s povezima na očima vode u njegovo sjedište.

  • +6
Dan žalosti u Moskvi nakon terorističkog napada na koncertu Izvor: EPA / Autor: MAXIM SHIPENKOV

Rusija je u nedjelju proglasila dan žalosti diljem zemlje zbog najgoreg terorističkog napada na svom teritoriju u protekla dva desetljeća, dok je službeni broj ranjenih porastao na 154. Ruske vlasti su priopćile kako očekuju porast broja mrtvih, budući da je još najmanje desetak žrtava u kritičnom stanju.