BANDIĆ NA SKUPŠTINI

'Ostario sam, ali sam spreman za novi boj!'

30.11.2010 u 11:47

Bionic
Reading

'Ostario sam, ali sam još uvijek spreman za boj', poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s govornice Gradske skupštine zastupnicima koji prema njegovom mišljenju zazivaju izbore neprihvaćanjem prijedloga proračuna za 2011. godinu

Prvi čovjek Zagreba ponovio je po tko zna koji put u posljednja dva tjedna da je riječ o socijalno osjetljivom proračunu teškom 6,790 milijardi kuna.

'Tko je protiv socijalne pravednosti u ovo krizno vrijeme i odbija proračun, ići će na izbore', kazao je Bandić i dodao da ne zaziva izbore, ali ih se ni ne boji.

Tijekom aktualnog sata vijećnik Jurica Meić (SDP) upitao je gradonačelnika zašto odgađa donošenje odluke o prijevozu taksijem i ostavlja monopol Radio taxiju Zagreb.

'Svaki put kad je građanin sjeo u taksi bio je okraden, jer taksisti i dalje naplaćuju iste cijene, a ne one koje su propisane odlukom', rekao je Meić.

Bandić mu je replicirao kazavši da neće opstruirati odluku Skupštine, već će ona biti provedena kada se sve uskladi sa zakonima i propisima. Prema posljednjim informacijama, liberalizaciju tog tržišta i smanjenje postojećih cijena usluga taksija ne treba očekivati prije proljeća.

'Da je bilo više razuma i gradske uprave i Skupštine, ta odluka bi već bila provedena', istaknuo je Bandić.

Tomislava Babića (HDZ) zanimalo je zašto komunalni redari ne sprečavaju trgovinu oko tržnica te na taj način omogućavaju nelojalnu konkurenciju. Bandić je obećao da će naložiti komunalnim redarima da bolje kontroliraju područje oko tržnica.

'Dok sam obilazio tržnice, i meni, gradonačelniku, nudili su da kupim cigarete. Valjda misle da sam njihov, a ja sam prestao pušiti prije 19 godina. Ali treba imati razumijevanja, jer jedan do dva posto siromašnih Zagrepčana zarađuje za život tom ilegalnom prodajom', zaključio je Bandić.