izvanredna sjednica

Osnovan krizni stožer za '3. maj'

29.08.2018 u 17:50

Bionic
Reading

Na izvanrednoj sjednici županijskoga Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) u srijedu u Rijeci je osnovan krizni stožer za '3. maj' u kojem su primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik županijskoga GSV-a Damir Bačinović i predsjednik štrajkaškog odbora '3. maja' Veljko Todorović

Kako je nakon sjednice izjavio predsjednik GSV-a Damir Bačinović, krizni stožer će se svaki dan sastajati i koordinirati aktivnosti svih koji rade na rješavanju problema "3. maja" te poduprijeti radnike u svim njihovim legitimnim akcijama i zahtjevima.

Sa sjednice je poslan poziv Vladi da se uključi u rad kriznog stožera jer bez nje neće biti rješenja za "3. maj", rekao je Bačinović.

Članovi GSV-a Primorsko-goranske županije u srijedu su jednoglasno poduprli štrajkaški odbor u Brodogradilištu "3. maj", koji traži isplatu srpanjskih plaća, povrat svih pozajmica koje je "3. maj" dao Uljaniku, normalizaciju proizvodnog procesa i financijskog poslovanja te izdvajanje "3. maja" iz Uljanik grupe. Sa sjednice je upućen i zahtjev za održavanje sjednice Nadzornog odbora "3. maja" radi smjene Uprave i uvođenja kriznog menadžmenta te zahtjev za sazivanje sjednice nacionalnog GSV-a o aktualnoj problematici i restrukturiranju Uljanika.

  • +20
Radnici 3. maja prilikom polaska na prosvjed u Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Štrajk u "3. maju" u srijedu je nastavljen, radnici čekaju isplatu barem jedne plaće do petka, a ako plaća ne bude, štrajkaški odbor najavljuje daljnje akcije. Riječka gradska i županijska uprava ponudila je pomoć u financiranju udžbenika za djecu radnika "3. maja", a mnogi građani donijeli su u "3. maj" pomoć u hrani, opremi za školu, novcu...