ukupno 107

U Osječko-baranjskoj županiji dvije novoboljele osobe

14.04.2020 u 11:55

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji još su dvije osobe oboljele od koronavirusa, pa je do sada u epidemiji Covida-19 ukupno 107 oboljelih u županiji i postoji blagi linearni rast novoboljelih, izvijestili su u utorak u županijskom Stožeru Civilne zaštite

Župan Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare da je jučer testirano 75 uzoraka, a dvije osobe s područja županije, iz Osijeka i Beketinaca, bile su pozitivne na korona virus. Obje osobe su već bile u samoizolaciji, pa se radi o kontroliranim situacijama, dodao je.

Anušić ocjenjuje da Osječko-baranjska županija posljednjih desetak dana ima blagi linearni rast, pri čemu dva dana nije bilo novooboljelih, i nada se da će se takvi trendovi održati.

Trenutno je hospitalizirano 25 osoba, od kojih 24 u osječkom KBC-u, i jedna u našičkoj bolnici, a tri osobe su na respiratoru. Četiri medicinska djelatnika su pozitivna na virus Covid 19, 13 medicinskih djelatnika je u samoizolaciji, a 22 pacijenata su otpuštena iz osječkog KBC-a, rekao je Anušić.

U samoizolaciji su trenutno ukupno 203 osobe

Istaknuo je kako je medicinska sestra, kod koje je jučer potvrđen koronavirus, već desetak dana u samoizolaciji, i nije imala kontakte, ni komunikaciju s ljudima, pa tako ni mogućnost širenja virusa.

Osječko-baranjska policija je jučer obavila 30 provjera samoizolacije, a utvrđena su ukupno četiri kršenja ove mjere, svi u Osijeku. Propusnice su provjeravane kod 2504 osobe, od kojih devet nije imalo propusnice, ističu u Stožeru.

Ako nastavimo ovom dinamikom, imat ćemo popuštanje propisanih mjera, ali ako se poveća broj oboljelih i osoba u samoizolaciji, slijedit će pooštravanje mjera, procijenio je Anušić