nakon deset godina

Osječani se opet voze u popularnom 'kolodvorcu'

  • Autor: Ivana Barišić
  • Zadnja izmjena 26.02.2018 17:11
  • Objavljeno 26.02.2018 u 17:11
Opet vozi popularni 'kolodvorac' u Osijeku

Opet vozi popularni 'kolodvorac' u Osijeku

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić

Popularni tramvaj 'kolodvorac' nakon deset godina stanke opet vozi Osijekom. Treća je to nova/stara tramvajska linija koja će prometovati 29 puta radnim danom od središnjeg Trga Ante Starčevića do glavnog željezničkog i autobusnog kolodvora u Osijeku, a nedjeljom te linije neće biti

Popularni 'kolodvorac', kako ga Osječani zovu, ukinut je 2009. godine, kada je uvedena druga linija od središnjeg Trga Ante Starčevića do Bikare, dijela u jugoistočnom dijelu Osijeka.

Inicijativu za ponovnim pokretanjem tramvajske linije koja će svakodnevno prometovati na relaciji središnji gradski trg – glavni željeznički i autobusni kolodvor pokrenula je stranka Aktivni nezavisni umirovljenici (ANU). Oni su naime zaprimili velik broj pritužbi mahom starijih Osječana koji su do kolodvora morali ići pješice.

Ponovno pokretanje nove/stare linije preklopilo se s nedavnim ukidanjem tarifne unije Gradskog prijevoznog poduzeća Osijek (GPP-a) i međumjesnih autobusnih prijevoznika pa se predviđa značajan porast potrebe za boljim povezivanjem autobusnog i željezničkog kolodvora s gradskim središtem jer će učenici i studenti iz drugih slavonskih i baranjskih mjesta dolaziti redovnim autobusnim prijevozom u Osijek.

  • +1

U Osijeku opet pušten u promet popularni 'kolodvorac'

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić

Kolodvorac će se okrenuti 29 puta radnim danom na svojoj liniji, počevši od 5.55 do 19.55 sati, a vozit će svakih 15 minuta. Subotom će biti 25 polazaka i to od 6.10 do 12.15 sati, dok ga nedjeljom neće biti, stoji na službenim stranicama GPP-a za red vožnje ove tramvajske linije. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!