LABURISTI O 99 DANA VLADE:

Osiromašili su siromašne!

Dragutin Lesar

Dragutin Lesar

Izvor: Pixsell / Autor: Daniel Kasap/PIXSELL

'Građani su spremni, ali Vlada nije' neke su od kritika na račun 99 radnih dana Vlade koje su iznijeli Hrvatski laburisti danas na konferenciji za medije u prostorijama stranke u Ilici

'Za krpanje proračunskih rupa prodaje se i imovina s kojom država raspolaže. Ministarska vlada bez kormilara ipak nekom mora odgovarati. Čini se da to nisu građani ni Sabor, nego korporacije. Interes građana, rada i radnika u drugom je planu. Nezaposlenost ljudi do 30 godina je odmah iza Španjolske koja ima najveći postotak nezaposlenosti u Europi kada govorimo o toj dobnoj skupini. A iza Španjolske i Hrvatske nalazi se Grčka', rekla je Nansi Tireli, saborska zastupnica. Laburisti su kritizirali i kadroviranje jer Vlada, smatraju, ne postavlja stručnjake na vodeća mjesta javnih poduzeća, nego podobne političke kadrove.

'U 99 dana kadroviranja ključna riječ bila je podobnost i poslušnost. Povećali su PDV i time su osiromašili siromašne. Povećali su i zaduženost te smanjili kupovnu moć građana. Neoporezivanjem su banke nagradili za milijardu kuna dodatnog kredita. Nisu spremni očistiti mirovinski sustav, odustali su od pokušaja spašavanja proizvodnog dijela gospodarstva, donose zakone bez redovne procedure, a stečajna mafija u ovom trenutku upravlja polovicom hrvatskog gospodarstva', upozorio je Dragutin Lesar, predsjednik stranke.

Laburisti smatraju da sada treba djelovati jer su potezi u prvoj godini mandata izuzetno bitni i zato što u srpnju 2013. postajemo i službena članica EU. Uđemo li gospodarski nepripremljeni, šteta će biti nenadoknadiva, smatraju iz Stranke rada.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi