split

Osam osoba prekršilo mjere samoizolacije

18.03.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Splitska je policija tijekom protekla 24 sata izvršila provjeru 36 osoba prijavljenih za moguće kršenja mjera samoizolacije te su utvrdili kako je tu mjeru prekršilo njih osam, doznaje se u policiji

O svemu utvrđenom, kažu, obavijestili su Državni inspektorat. Poručuju kako će i dalje postupati po dojavama i zaprimljenim informacijama o mogućim kršenjima određenih mjera samoizolacije.

'Ukoliko utvrdimo da se osoba ne pridržava rješenja sanitarnog inspektora o samoizolaciji o tome ćemo izvijestiti Državni inspektorat kako bi mogli poduzeti daljnje mjere i radnje prema tim osobama, a sukladno zakonu', kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Policija je još jednom upozorila na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Istaknuli su da su se osobe kojima je određena mjera samoizolacije dužni ponašati sukladno uputama koje su dobili.

'Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana', dodala je na kraju Lolić.