ZABRANE TRAILERA

Orgije i raspuštene zabave u filmu o DSK-u

16.05.2013 u 14:20

Bionic
Reading

'Welcome to New York' naslov je novog filma Abela Ferrare posvećen krahu bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda, Dominiqueu Strauss-Kahnu. Glavnu ulogu tumači, kako je i najavljeno, Gérard Depardieu, a ulogu njegove supruge Anne Sinclair glumica Jacqueline Bisset

Već prema prvoj video najavi jasno je da se film fokusira na seksualne eskapade nekadašnjeg financijskog moćnika, a ne na njegovu profesionalnu karijeru.

Uz niz orgija i raspuštenih zabava koje se već dvije godine redovito spominju u kontekstu privatnog života nekadašnjeg direktora MMF-a, u najavi se vidi i scena sa sobaricom Nafissatou Diallo u hotelu Sofitel u New Yorku. Odjeven samo u ručnik, Strauss-Kahn upita sobaricu 'Znaš li tko sam ja?'.

Film će se sastojati od dva dijela. U prvom dijelu se bavi hapšenjem Strauss-Kahna i temelji se na službenim dokumentima, dok je drugi dio više fikcionalne prirode, a odvija se unajmljenoj kući u njujorškoj četvrti Tribeca gdje je protagonist filma proveo četiri mjeseca sa suprugom zbog suđenja za pokušaj silovanja. Tužitelj je u konačnici odustao od sudskog gonjenja Strauss-Kahna zbog nedostatka dokaza, a privatna tužba sobarice završila se nagodbom.

Producent Vincent Maraval pojasnio je da se režiser Abel Ferrara nije bavio francuskom politikom (Strauss-Kahn je naime bio nesuđeni kandidat socijalista za predsjedničke izbore), već su ga zanimale 'javna sramota zbog ovisnosti o seksu i posljedice koje to može imati na par koji živi u poricanju'.

Gérard Depardieu koji je nedavno od Vladimira Putina dobio rusko državljanstvo pristao je besplatno glumiti u filmu što je objasnio time što 'ne voli DSK-a' te ga smatra 'arogantnim'. Do kraja festivala u Cannesu namjera producenata je pokazati još nekoliko isječaka iz filma.