PRESICA PRIJE SJEDNICE

Orešković precizirao što će Vlada prodati i branio Karamarka oko MOL-a

12.05.2016 u 15:08

Bionic
Reading

Premijer Tihomir Orešković održao je konferenciju za medije uoči sjednice Vlade na kojoj je kazao kako 'neće udjeli u svim tvrtkama koje se nalaze na listi za privatizaciju ići u prodaju'

'Cilj je da svima bude dobro. Fondovi zainteresirani za nekoliko firmi. Planiramo namaknuti 200 milijuna eura. To će poslati pozitivan signal i da ćemo dobiti pozitivne poruke od kreditnih agencija. Svi znamo što možemo raditi s 1,5 milijardi kuna. Nećemo prodati sve što je na listi. Na listi za prodaju će biti Končar (46 milijuna eura), Sunčani Hvar (17 milijuna eura), Eutelsat (30 milijuna eura) i Croatia osiguranje, a na taj način doći će do 200 milijuna eura', kazao je Orešković dodavši da Podravka nije na prodaju.

Naveo je da imamo pozitivan signal od europskih institucija, no da je u Hrvatskoj je bilo i puno negativnih komentara što znači da netko možda nije sretan s reformama.

'Iako se čini da u Vladi ima sukoba, mi ćemo ispuniti ono što smo obećali. Bitni su mi rezultati', poručio je Orešković.

Istaknuo je da o aferi u kojoj se našla supruga prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka Ana Šarić Karamarko čeka rješenje Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. 'S moje strane Karamarko nije napravio ništa protivno nacionalnim interesima.'

Upitan što ako Povjerenstvo kaže da je Karamarko bio sukobu interesa dodao je da neće spekulirati.

'Tu ćemo čekati', istaknuo je premijer dodavši da Hrvatska neće izaći iz Arbitraže s MOL-om oko Ine, ali da će s Mađarima paralelno pregovarati.