NEOČEKIVANA SCENA

Zagrebačka oporba iz prosvjeda sjedi na Markovom trgu, prvo ih bocnuo Plenković, a potom im Bandić poslao kamione za dezinfekciju

07.05.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Oporbeni zastupnici u zagrebačkoj gradskoj skupštini okupili su se jutros na Markovom trgu u znak prosvjeda jer smatraju da ih se želi ušutkati i da je sjednica mogla biti održana uživo, a ne virtualnim putem. Nešto prije 10 sati među njih je ušetao premijer Andrej Plenković te ih upitao: 'Jeste li prijavili skup? Malo vas je puno...'. Nakon što su Plenković i ministri otišli održati sjednicu u NSK, na trg je stigao i kamion za dezinfekciju, pa su se pojedini zastupnici požalili da ih Bandić pokušava maknuti s trga

Plenković je razmijenio još nekoliko rečenica s pojedinim zastupnicima zagrebačke oporbe.

'Ja mislim da ćete virtualno sve riješiti, djelujete mi jače od Zagrebačkog samita na vrhu, ja sam imao cijelu Europu jučer na videu, a vi djelujete na suncu u dobroj atmosferi. Odlični ste', više puta ponovio je Plenković, a prenosi N1.

Zatim ih je pitao jesu li prijavili skup i ima li ih više od dvadeset na što su mu odgovorili da je sve po propisima.

'Drugi put ću reći ovima iz Europe da se nađemo na otvorenom zbog epidemiološke situacije', rekao je premijer i zatim pitao Anku Mrak Taritaš i Radu Borić jesu li možda preblizu jedna drugoj na što su mu odgovorile da su one u istom kućanstvu.

Nakon što su Plenković i ministri otišli održati sjednicu u NSK, na trg je stigao i kamion za dezinfekciju. Zastupnik Tomislav Stojak ustvrdio je da je to pokušaj micanja oporbe sa sjednice Gradske skupštine.

  • +5
Oporba prati sjednicu zagrebačke Gradske skupštine na Markovom trgu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Oporbeni zastupnici okupili su se jutros pred skupštinom, iz protesta, smatraju da ih se želi ušutkati i da je sjednica mogla biti održana uživo, a ne virtualnim putem.

Na predloženom dnevnom redu je 19 točaka, među ostalima, i izvješće gradonačelnika Milana Bandića o poduzetim aktivnostima i mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa i ublažavanje njezinih posljedica te izvješće o posljedicama potresa i mjerama i aktivnostima koje se poduzimaju radi saniranja štete.

Na dnevnom redu su i prijedlozi oporbenih gradskih zastupnika o stambenom zbrinjavanju građana pogođenih potresom te prijedlog kojim traže da gradonačelnik podnese izvješće o razmjerima oštećenja na zgradama koje su posljedica potresa.