lijevo-liberalni

Oporba: Subotnji prosvjed nije predizborni skup već izraz nezadovoljstva HDZ-om

15.02.2024 u 15:26

Bionic
Reading

Zastupnici lijevo-liberalnog dijela oporbe istaknuli su u četvrtak da prosvjed najavljen za subotu na Markovom trgu nije predizborni skup uoči parlamentarnih izbora, već način da građani izraze svoje nezadovoljstvo politikom vladajućeg HDZ-a kojem treba reći "dosta"

"Subotnji prosvjed nije nikakav test pred izore, inače bi ga SDP sam organizirao zajedno sa svojim partnerima. Prosvjedom se želi vladajućima poručiti 'dosta'", izjavio je novinarima predsjednik SDP-a Peđa Grbin u Hrvatskom saboru, pozvavši još jednom građane na Markov trg.

"Ako se građani ne aktiviraju, onda vam garantiram da se ništa neće dogoditi. Ali ako se aktiviraju, ovo može biti početak jedne velike promjene koja je Hrvatskoj prijeko potrebna", ustvrdio je.

Na pitanje o izboru lokacije prosvjeda, Grbin odgovara da "riba smrdi od glave".

''Glava je u Banskim dvorima, a suučesnici su s druge strane, mislim na 78 saborskih zastupnika. S Markovog trga je problem krenuo i tamo se on mora početi rješavati'', napomenuo je Grbin.

Marijana Puljak (Centar) ističe da su građani jedini koji nešto mogu napraviti u takvoj situaciji, doći na prosvjed i reći dosta.

"Želim poručiti građanima da ovo nije kraj, nego je ovo zaista početak kraja HDZ-ove vladavine. Čovjek koji je počeo svoju karijeru rečenicom da jedna stranka ne može bit taoc jednog čovjeka, zapravo je sve institucije ove države napravio svojim taocem”, kazala je.

Vrijeme je da kažemo dosta i idemo na izbore, složila se i Sandra Benčić (Možemo!), otkrivši da pripreme za prosvjed ''idu super''.

''Dogovori su išli glatko, svi su dali maksimum i u vrlo kratkom roku dogovoreni su svi detalji'', rekla je i dodala kako ne može licitirati s brojkom koliko građana očekuju na prosvjedu.

"Većina građana zna za prosvjed i velika većina se izjasnila da će doći, naravno da neće doći svi koju su se tako izjasnili, ali po odgovorima građana na ulici i nekim anketama možemo očekivati jako uspješan prosvjed”, kazala je Benčić.

Na prosvjedu neće biti zastupnika Mosta, ponovio je Nino Raspudić.

''Mi ne idemo na predizborne skupove ljevice. Smiješno je da je u organizaciji prosvjeda protiv HDZ-ove koruptivne vlasti Radimir Čačić, a nije Nikola Grmoja'', poručio je Raspudić.