uoči sjednice

Oporba: Poduprijet ćemo proračun ako gradonačelnik uvrsti projekte koje je obećao Bjelovarčanima

17.12.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Vijećnici oporbe (Nezavisna lista Damira Bajsa, SDP i HNS) najavili su u utorak da će poduprijeti proračun Grada Bjelovara za 2020. godinu ako gradonačelnik Dario Hrebak i njegovi partneri iz HDZ-a i HSS-a vrate projekte koje su u nj već uvrstili, a zatim izbacili

Ovo je zadnja puna godina prvog mandata gradonačelnika Hrebaka i zadnji trenutak da se uvrste projekti poput dogradnje osnovne škole u prigradskom naselju Ždralovima koju je više puta najavljivao, rečeno je na konferenciji za novinare uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj je najavljeno donošenje proračuna za 2020. godinu.

'Izostavljen je čitav niz kapitalnih projekata, a ne vidimo dizalice po gradu jer nijedan od tih projekata nije u realizaciji. Riječ je o projektima koji su bili u ovogodišnjem proračunu i nisu izvršeni, a nema ih u proračunu za sljedeću godinu', objasnila je Mirjana Horvatić s Nezavisne liste Damira Bajsa.

Oporbeni vijećnici na sutrašnjoj sjednici predložit će pet amandmana koji će se odnositi na proširenje i dogradnju Područne škole u Ždralovima, projekt Life u Velikom Korenovu, izgradnju nogometnog stadiona u jednoj godini, izgradnju Centra za rehabilitaciju 'Mali svemir' te izgradnju natkrivenih bazena u središtu Bjelovara.

'Umjesto projekata koji su obećani, a nisu realizirani, dobili smo nešto što nam nije obećano, a to je četverostruko povećanje cijene odvoza komunalnog otpada', istaknuo je vijećnik SDP-a Nenad Nekvapil i dodao kako mu se jedan bjelovarski poduzetnik požalio da za odvoz smeća, umjesto dosadašnjih 35 kuna, sada plaća čak 180 kuna na mjesec.

'Gledajući u postotku, Bjelovar prednjači po povećanju cijena odvoza komunalnog otpada, a usluga je lošija jer se sada smeće odvozi jedanput na tjedan, a prije se odvozilo dva puta. Ako je riječ o uhljebljivanju u komunalnom poduzeću, neka gradonačelnik to javno kaže pa ćemo se svi zajedno potruditi pronaći rješenje', poručio je vijećnik Nekvapil.