novi splitski gradonačelnik

Opara: Keruma ću tužiti, izbori su bili pošteni

05.06.2017 u 19:35

Bionic
Reading

Gost HRT-ova središnjeg dnevnika u ponedjeljak bio je novi gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara koji je prokomentirao ishod lokalnih izbora, brojne nevažeće listiće i repove koji se vuku za kampanjom

'Nije me iznenadio velik broj nevažećih listića, jer ljevica nije imala svojeg kandidata u drugom krugu, a neki od kandidata su pozvali birače da poništavaju listiće kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo', rekao je Opara.

Što se tiče njegova protukandidata u drugom krugu, Željka Keruma, koji misli da je pokraden, Opara komentira kako je on izgovorio gnjusne optužbe kako bi 'zabavljao' građane i došao na prve stranice novina.

'Ako ima kakvih sumnji neka napiše prigovor Državnom izbornom povjerenstvu. On je izjavom da su glasovi pokradeni uvrijedio je stotine ljudi koju su radili u biračkim odborima. To je neodgovorno ponašanje. DIP će u proceduri izvršiti uvide i donijeti pravorijek ako je Kerum uputi prigovor', rekao je te dodao kako će Keruma i tužiti.

'Nisam htio najaviti tužbu kako ne bi kontaminirao predizbornu kampanju', rekao je Opara i zaključio će do većine u Gradskom vijeću doći uz pregovore s drugim strankama, pa i Kerumovom.

Na njega osobno, pak ne računa. Od Mosta i stranke Pametno očekuje da će biti konstruktivna oporba te vjeruje da će ubrzo odblokirati grad i donijeti proračun.

  • +13
Izborni stožer HDZ-a u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL