FAJT BIVŠIH SDP-OVACA

Opačić spustila Marasu zbog osvojenih glasova, usporedili smo tko ih je dobio više

07.12.2018 u 14:51

Bionic
Reading

Držanje kvoruma HDZ-u od strane bivših SDP-ovaca Marija Habeka, Zdravka Ronka i Milanke Opačić na sjednici Sabora u petak izbacilo je iz takta bivšeg im stranačkog kolegu Gordana Marasa koji je tražio da s lijeve strane sabornice prijeđu na desnu jer, kako je rekao Arsen Bauk (SDP), tamo svijetle i zagađuju prostor

Na Marasovo inzistiranje burno je uzvratila Opačić ustvrdivši da nije prodaju, te da nikad ništa nije tražila, ni od pokojnog Račana ni Milanovića pa ni Bandića.

'Nisam kupljena. Dobila sam 20 tisuća preferencijskih glasova što vi nikada nećete dobiti ', ustvrdila je Opačić.

Na izrečeno je dobila aplauz HDZ-ovaca na što je Maras dobacio da joj je to najbolja nagrada za sve što je radila u životu. Nakon toga mu je šef Sabora Gordan Jandroković izrekao drugu opomenu i zabranio mu govoriti u raspravama do kraja dana.

Opačić je na posljednjim parlamentarnim izborima 2016. godine bila nositelj liste SDP- HNS - HSS - HSU u VII. izbornoj jedinici u kojoj je pomela konkurenciju osvojivši 20.677 glasova. Ni blizu joj nisu bili Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) sa 11.262, Davor Ivo Stier (HDZ) sa 12.845 ili Ljubo Jurčić iz stranke njenog današnjeg šefa Milana Bandića sa 3090 preferencijalnih glasova.

  • +69
Milanka Opačić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

S druge pak strane, Maras je u II. izbornoj jedinici kao nositelj iste liste osvojio 13.339 glasova, odnosno skoro pet tisuća više od Milana Bandića (MB 365) koji je osvojio 9642 preferencijalna glasa. Uz gradonačelnika Zagreba, iza sebe tada je za prsa ostavio tadašnjeg HDZ-ovca Zlatka Hasanbegovića (koji je danas u stranci Neovisni za Hrvatsku ) sa 11.898 i Ivanu Maletić (HDZ) sa 11.242, ali i ne Anku Mrak Taritaš (GLAS) koja je tada bila broj jedan po broju preferencijalnih glasova (16.373) u toj jedinici.

  • +11
Gordan Maras Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL